Lelijk eendje

eendje

In dit blog beschrijft Cynthia, die jullie allemaal al lang kennen van haar geweldige blogs over haar periode als lelijk eendje.

maar natuurlijk ook hoe dat eendje veranderde in een zwaan die kan schrijven! En ik kan wel zeggen: Wij van VrouwenPower zijn trots op haar.

Het verhaal van het eendje

Het grootste deel van mijn leven voelde ik me een lelijk eendje omringt door allerlei zwanen. Ik paste niet, zo voelde ik dat. Ik koos voor een carrière in de gezondheidszorg, een beroep waarbij je heel erg dichtbij andere mensen moet komen, om goed voor ze te kunnen zorgen. Het past bij me, dat zorgen voor, ook al heb ik vaak getwijfeld of ik er wel goed aan had gedaan om dat zorgpad in te slaan. 

Ik doe echter graag iets voor een ander, voor al die mensen die ineens een stukje van hun eigen regie uit handen moesten geven. Voor even of voor altijd. Ik herkende hun kwetsbaarheid, de machteloosheid om je daaraan over te moeten geven. Al die verhalen van al die mensen spookten jarenlang door mijn hoofd, ik durfde ze niet op te schrijven, was er van overtuigd dat ik dat niet kon.

lelijk eendje wordt zich van zich zelf bewust

Tot de drang drie jaar geleden te groot werd. ‘Wat heb je te verliezen, riep ik inwendig tegen mezelf, wees toch trots op wat je doet en wie je bent en ga dat schrijven leren’. Stukje bij beetje schreef ik, schrapte ik en haalde ik ook heel regelmatig posts weer offline, te spannend.

Op de dag af een jaar geleden hoorde ik dat ik huidkanker had, en dat er een paar centimeter uit mijn gezicht moest worden gesneden. Pfoe, wat een intense periode was dat. Op hetzelfde moment, 365 dagen later, is mijn boek te koop. Zo bijzonder! Het is een bundel vol echte verhalen geworden en ze komen recht uit mijn zorghart. 

Moet ik nog zeggen dat ik trots ben? Vast niet :-) Via de link hieronder is hij te bestellen en ik hoop oprecht dat je de liefde die ik erin gestopt heb er ook in terugleest!

https://www.uitjeervaring.nl/zorgliefde.html

Cynthia Poen

en lees van Cynthia op VrouwenPower: met tegenzin een reus

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)