Onvoorbereid op pad

op pad

op pad
Onvoorbereid op pad

Het fijne van volkomen onvoorbereid op pad gaan, is dat je geen idee hebt van wat je tegen gaat komen. Ik wist dat het in Zuid- Frankrijk was, een uur van Avignon, dat het Chateau van mijn zuster er al jaren staat en dat zij ieder jaar wel een of twee weken op deze plek doorbrengt.Wat valt er meer te weten dan het adres?? Niks toch. Je klopt het in de TOM TOM en gaan !

Groot is dan ook mijn verbazing wanneer blijkt dat ik nu toch eindelijk eens de lavendelvelden van Frankrijk te zien krijg. Stonden al lang op mijn lijstje. Kijk dat kan ik dan zo maar mee maken en afstrepen, Ik moet zeggen, ik vind ze echt prachtig, die velden. Nadat we een dag zijn bezig geweest met die %%%## caravan uit de camping-stelling op zijn campingplek te krijgen, waterpas te stellen en dat soort narigheid ( vindt mijn zuster echt dat zo’n plastic geval handiger is dan een tent??), besluiten we de volgende dag direct eens die velden te gaan inspecteren. Weliswaar is het 40 graden, maar dat zijn kleinigheden, waardoor alleen een slappeling zich laat weerhouden.

We gaan op onvoorbereid pad.

De weg slingert in haarspeldbochten naar boven, ik zie de neus van manlief krullen: Ha!! Haarspeldbochten!!. Ik geniet van de prachtige natuur, de lucht van lavendel , die de auto binnen waait .En ik negeer kordaat elke gedachte aan de terugweg.

We bereiken het museum ( kan ik vaak genoeg de lof van de Tom Tom bezingen? ) en besluiten dat we eer geen 6,euro 50 voor over hebben. Hoeft niet, wij weten genoeg. En het is te warm…veel te warm . In plaats daarvan gaan we zitten en staren uit over de velden. Het is prachtig, niet alleen de verschillende kleuren paars, maar ook alle bijen en vlinders die je er boven ziet dwalen: wat een feest! Denk daarbij een bergtoppen en wijngaarden die het geheel om lijsten. Idyllisch, een ander woord heb ik er niet voor.

En dan moeten we terug…de heenweg, die we namen blijkt na een paar km afgesloten te zijn voor dalend verkeer. Een vriendelijke Française laat ons zien welke weg we wel kunnen nemen.
Wat zal ik er over zeggen?? Manlief had een heel plezierig uurtje. En ik ? ik leef nog. Zo zie ja maar: als je onvoorbereid op pad gaat, dan kom je nog eens ergens.

lees ook:Culinair Frankrijk

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)