Het nut van een paraplu

paraplu

Als je je paraplu meeneemt, gaat het niet regenen, zo werkt het altijd weer…

Een poosje geleden ging ik met een vriendin naar een feestje. Het laatste stuk, niet veel meer dan een kilometer, moesten we lopen. Ik had op Streetview precies uitgevogeld hoe we moesten lopen, maar ik was wel zo eigenwijs geweest om het niet uit te printen. Dat kleine stukje kon ik toch zeker wel onthouden.

Het regende…

Het regende, niet hard, maar wel gestaag, zodat je er op den duur toch nat van zou worden. Gelukkig kon het nooit meer dan een kwartiertje lopen zijn. Het adres en de straatnamen die er naar toe leidde, had ik netjes uit mijn hoofd geleerd. Mijn ontsteltenis was dan ook groot toen we na een half uur stevig doorstappen op een bordje stuitte met een voor mij volslagen onbekende straatnaam.

Terwijl ik onhandig op mijn telefoon het Gps-systeem probeerde te activeren, trok mijn vriendin bijna letterlijk een boer van zijn tractor. Die wist ons te vertellen dat het nog twintig minuten lopen was naar onze bestemming. Doordat we op het allerlaatste moment, toen we er echt bijna waren, nog tien minuten de verkeerde kant zijn opgelopen, hebben we er uiteindelijk meer dan een uur over gedaan. Hoewel we nat en verkleumd en meer dan een uur later dan gepland aankwamen hebben we ons nog prima vermaakt.

Een paraplu meenemen?

Een paar dagen na het feestje waren we nog steeds trots op elkaar dat we meer dan een uur hadden rondgedwaald in de regen, zonder dat er een onvertogen woord was gevallen. Het was ons gewoon overkomen en niemand had schuld, maar…
“De volgende keer…” begon mijn vriendin.
“…gaan we toch maar met de auto,” onderbrak ik haar.
“Neem ik een paraplu mee!” zei ze beslist.

Toen ik haar vertelde dat ik er drie achter in de auto had liggen verwachtte ik dat ze me verrot zou schelden, maar ze meldde laconiek dat ze dat ook wel wist. We hebben er hartelijk om gelachen. Het nut van een paraplu is een stuk groter als je hem meeneemt om de regen te bezweren, in plaats van hem achter in de auto te laten liggen om jezelf nat te laten regenen.

Lees ook: https://www.vrouwenpower.nl/mulisch-versus-reve/

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)