Vakantie en mijn relatie.

klussen in de vakantie

Klussen in de vakantie: nieuwe ronde nieuwe kansen

Het was natuurlijk niet wat je noemt slim om tegelijk ons te laten opereren: manlief aan zijn hand, al weer! En ik aan mijn ogen. We gingen ronduit krakkemikkig op pad. Ik beterde snel, maar met die hand van manlief bleef het tobben. Zo min mogelijk gebruiken dus en vooral geen kracht zetten, want dan gaat de wond opnieuw open.

Dat is een, maar van al die pijn is manlief wat mopperig geworden, hij zit slecht in zijn vel. Begrijpelijk, maar gezellig is anders. Ik neem me voor hem lichamelijk aan alle kanten te ontzien, maar hem geestelijk een spoed-cursus “omdenken ” te geven. De vakantie moet wel leuk blijven, toch?
Dus als hij moppert over de onoverzichtelijkheid van de Franse parkeerplaats, zeg ik : “nee, die Fransen zijn niet stom bezig, wij begrijpen het niet.”

Stomverbaasd kijkt hij me aan, ”stommiteit van een ander kan je niks aan doen” vervolg ik “aan iets wat je niet snapt wel” Hij moet toegeven dat hier een grond van waarheid in zit. Ik wijs hem erop dat hij best wel mopperig is, ook dat is hij met me eens, maar verder moet hij niet veel van mijn spoedcursus hebben. Alle andere keren dat ik met mijn omdenk-wijsheden kom, geeft hij niet thuis. Tja…het is vakantie en geen schoolreisje.. Toch leert hij snel, zal het einde van het verhaal bewijzen.

 Nieuwe klussen in deze vakantie

Het feit dat hij geen kracht kan zetten met zijn hand, werpt ineens klussen in mijn schoot van heel lang geleden: van mijn relatie-loos tijdperk. Maar ik til sjouw, duw en trek zonder moeite. Zelfs de geheel nieuwe toer: “DE pootjes uitdraaien” lukt me uitstekend. Ik vind het eigenlijk best lekker: dat krachtpatsen, dat ga ik vaker doen Waarom heb ik dat zo lang gelaten?? Klussen in de vakantie, het is leuker dan ik dacht

Dan valt de avond en willen we een glaasje rode wijn. Het is tenslotte vakantie, we zijn in Frankrijk. Geen wijn zou gewoon heel raar zijn.. Wat blijkt? Zuslief heeft in haar Chateau alleen zo’n SNERT kurkentrekker, zo’n ding dat je er rechtstandig indraait en dan met kracht omhoog trekt. Ik heb dat nooit goed gekund. Natuurlijk laat ik me niet kennen, geef een enorme ruk en….de kurk is eruit en de wijn ook. Die golft over mijn lievelingsbroek. Ik vloek, hard en hartgrondig.

De volgende avond kijkt manlief mij aan. Je hebt een witte broek aan, constateert hij. “Ja” ,zeg ik.“Dan kan het ook niet fout gaan”, zegt hij. “Ik heb witte wijn uitgezocht”

lees ook: we gaan nergens heen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)