Culinair Frankrijk

lekker eten

Lekker eten in  Frankrijk

Ik hou van lekker eten, dat weten jullie wel en een van de plezierige dingen die je in Frankrijk kan doen, is eten. Lekker eten. Maar met 40 graden in de schaduw, heeft een mens weinig trek, zeg maar : geen. Heel erg is dat niet: ik kan best een paar kilo missen. We eten wel heel veel fruit: heerlijke dikke rijpe abrikozen, meloenen, nectarines waarbij het sap langs je kin druipt..

Dat is lekker eten…

Afgewisseld met een stokbroodje geitenkaas, waar we sinds gisteren lavendel-honing op smeren. Ja manlief is niet alleen dol op haarspelbochten nemen, hij kan ook geen bord HONING zien staan, of hij wil stoppen om honing te kopen. Als ik niet zo verdomd goed kon verzwijgen dat we zo’n bord passeren( als hij bv zijn aandacht op een tegenligger heeft-toevallig) dan had ik nu een schuur vol honing.

Maar de lavendelhoning is lekker. Zo lekker dat ik me heilig voorneem wanneer we weer eens een bord MIELLE  passeren, ik mijn mond niet zal houden… In het keukenkastje van de caravan ( die van mijn zuster is ), vond ik basilicum-olijfolie!

Mosterd in Frankrijk

Errug lekker, als iemand weet waar het in Nederland te koop is hou ik me aanbevolen: hier in Frankrijk heb ik het nog niet gevonden. Wel basilicum-mosterd. Wat manlief met honing heeft, heb ik met mosterd. Maar dat kun je nooit eens in potjes langs de kant van de weg kopen. Dus daar hebben we het verder niet over…Bovendien zijn potjes mosterd veel kleiner dan honingpotjes, er passen er dus meer in de kast.

Maar omdat ik reuze flink ben en het goede voorbeeld moet geven, heb ik die basilicim mosterd laten staan en een potje notenmosterd gekocht. Overigens: ik weet in Amsterdam een ambachtelijke mosterdmakerij, waarvan ik het adres ook eens zal onthullen ( beetje lastig als je in Frankrijk bent). Daar heb ik mosterd met bier en munt vandaan.

Misschien hoef je voor lekker eten niet naar Frankrijk. Alhoewel?? Die in olijfolie gebakken frietjes…

lees ook: onvoorbereid op pad

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)