North Carolina. Door Irene de Vreede

North Carolina

Dat Noord-Korea niet zo’n heel aantrekkelijk land is, hoeft, denk ik geen betoog. Vroeger had je Noord-Vietnam, dat vonden we ook niet netjes, dus dat hebben we afgeschaft. In North Carolina hebben ze wetten aangenomen om discriminatie te bevorderen, dat is ook tamelijk onfris. Inmiddels hebben Bruce Springsteen en Ringo Starr al hun concerten afgelast uit protest tegen deze wetgeving.
Je gaat je bijna afvragen of er een verband bestaat tussen landen of staten, die met Noord beginnen. Nou wil ik niet zover gaan om North Carolina direct met Noord-Korea te vergelijken, maar toch…

In North Carolina beginnen ze toch al een beetje nerveus te worden. En dat heb ik ze in Noord-Korea nog nooit zien worden. De gouverneur van North Carolina begint al een beetje terug te krabbelen. Of dat iets te maken heeft met de hierboven genoemde artiesten, die niet meer in dit achterlijke gebied op willen treden, durf ik te betwijfelen. Het feit dat grote bedrijven als Paypal, Google en Facebook zich uit de staat willen terugtrekken. Of hun investeringen willen opschorten heeft waarschijnlijk meer indruk gemaakt.

Hoe erg is North Carolina

Hoe erg is North Carolina nou eigenlijk echt? Ik las vandaag een stukje van een lokale sheriff, die zich er op voorstond om onschuldige burgers te bedreigen en in elkaar te slaan, als hun voorkomen hem niet aanstaat (lees hij neemt zich het van overheidswege gesteunde recht voor om te discrimineren op basis van ras, geloof of seksualiteit). Deze man is ooit aangesteld om onschuldige burgers te beschermen, niet om ze te bedreigen. Wie beschermt de burger tegen dit soort moraalridders? In North Carolina zou ik voorlopig nergens op rekenen.

Natuurlijk ligt het niet aan het feit dat North Carolina met Noord begint, het is tenslotte een van de oorspronkelijk zuidelijke staten van de Verenigde Staten van Amerika, het ligt gewoon aan de idioten die er de macht hebben, net als in Noord-Korea. Nou woon ik zelf in het zuiden van Nederland, in Noord-Brabant, dus mij zal je er niet over horen…

lees ook: top 10 stedelijke irritaties

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)