fbpx
Liefde en relaties

Niks is gratis

geven
Cynthia Poen
Geschreven door Cynthia Poen

Van geven word je blij….maar kennelijk gaat het wel eens mis: Cynthia over de vrouw die 7000 euro moest terug betalen

Ik geef graag iets weg. Liefde, aandacht, gezelligheid. En knuffels, heel veel knuffels. Corona gooide wat dat laatste betreft fors roet in het eten, maar ik hoop dat het over een poosje weer kan. Maar een ander blij maken is fijn, want van geven word je zelf ook blij. Mijn kinderen geef ik ook ruimhartig, knuffels, iets lekkers, een gezellig snuisterijtje of een boodschap van de wat duurdere dingen. Soms is het gewoon fijn om een beetje gesponsord te worden door je moeder. Bezoekje aan de kapper, ook altijd een fijn cadeautje voor onze meiden, dat geeft hun vader ze altijd graag.

Vanmorgen las ik in de krant dat een vrouw zevenduizend euro moet terugbetalen, aan bijstand, omdat haar moeder boodschappen voor haar deed. Met het hele drama van de kindertoeslagenaffaire nog vers op het netvlies, vraag ik me oprecht af welk onmens dat bedacht heeft.

Gezinnen zijn kapot gegaan door drammerige regels-volgende ambtenaren, die hun gezond verstand vergaten te gebruiken. Mensen zijn compleet in het ongeluk gestort door iets wat het leven makkelijker had moeten maken. Wat gebeurd er met een mens als je als fraudeur wordt bestempeld, onterecht mag ik wel zeggen. Buiten alle praktische narigheid waar je mee te maken krijgt, moet het waanzinnig veel pijn doen, dat stempel.

En dan nu deze onfortuinlijke vrouw, die een moeder heeft die wil helpen. Ik zou precies hetzelfde doen ik haar geval, ik zou ook de boodschappen voor mijn meiden doen, als ze geen cent te makken zouden hebben.

Geld van de staat krijgen is superfijn. Als het tegenzit, en je zomaar ineens geen inkomsten meer hebt, of die tegemoetkoming in de vorm van toeslagen. Maar gezien alle drama dat het kan veroorzaken, maakt het ook kwetsbaar en afhankelijk. Die eigen regie van je leven, die is ineens niet meer helemaal van jezelf. Meldingsplicht over van alles, wat kan wel en wat mag niet, ik krijg er oprecht koude rillingen van. Eerlijk waar, ik zou geen nacht meer rustig slapen, van die afhankelijkheid. Dat er restricties en regels moeten zijn, dat begrijpen we allemaal wel, daar vind ik ook echt niks van. Maar dat hulp krijgen van je moeder, als het even tegenzit, op deze wijze afgestraft wordt. Dat vind ik wel echt moeilijk te verhapstukken. 

lees ook eens : Gebruik je gezonde verstand

Meer lezen van de gezellige blogs van Cynthia Poen?

Like

Over de auteur

Cynthia Poen

Cynthia Poen

14 reacties

Geef een reactie