Gebruik je gezonde verstand!

gezond verstand

Gebruik je gezonde verstand!

Ooit, niet een eens zo lang geleden, zaten een stel van mijn collega’s aan een grote tafel de skivakantie voor onze school voor te bereiden. Dat was een niet verplichte extra vakantie, die georganiseerd werd door een stel skigekken. Zij vonden skiën enorm leuk en gunde een stel pubers de ultieme ski-ervaring.

Nadat ze lijstjes en een planning hadden gemaakt, de financiën op orde hadden, was het tijd voor de huisregels. Ze bedachten negen regels waar de pubers zich aan moesten houden, maar negen is een raar getal. Tien is beter. “gebruik je gezonde verstand?” stelde een van hen voor.
De rest knikte goedkeurend.

Gebruik je gezonde verstand

Ze keken nog eens naar hun regels. Regel 10 dekte in haar eentje de lading. Ze gooiden de andere negen weg. Namen die nog even mondeling in de bus door, dat wel. Voor de rest heerste er die week maar een regel: Gebruik je gezonde verstand.

Kan bij de volgende persconferentie Rutte dat niet gewoon eens opleggen. Mensen gebruik nou toch eens gewoon je gezonde verstand! In een mondkapje zit geen microchip! De regering kan je helemaal niet verplichten om je in te enten! Weet je nog, de discussie rond de antivaxxers? Ja, als je de corona-app download heeft de regering enige toegang tot je gegevens. Heb je al eens gekeken wat je toestaat aan je WhatsApp? Of aan TIKTOK? Nou ga even je gezonde verstand gebruiken en controleer dat eens…

En heus, Bill Gates wil de wereld niet vernietigen, waarom zou hij dat willen? Denk even logisch na: in een vernielde wereld kan je niet nog rijker worden!

En nee, er zitten geen kindertjes die tot seksspeeltje zijn gereduceerd in een kelder onder een pizzeria. Gebruik je verstand mens, je weet toch hoe erg een pizzeria stinkt?

Zo en nou eens even eerlijk: in welke mate gebruik jij in deze vreemde en hectische tijden je gezonde verstand?

like Like
8 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik gebruik mijn gezonde verstand momenteel heel veel. Ik heb een zwakke gezondheid dus ik moet sowieso in de winter altijd goed oppassen en vitamine slikken.

  Beantwoorden
 2. kristof
  kristof zegt:

  Blij dat je het even aanhaalt! Ik zit met open ogen te kijken naar al die complet denkers!
  Trouwens dat is ook altijd de vraag die ik hen dan stel: Waarom zou Bill Gates, Hilary Clinton, The Queen dit willen… Die mensen hebben alles al..

  Beantwoorden
 3. corrina
  corrina zegt:

  Ik vind het elke dag weer lastig om te ervaren dat er nog steeds mensen zijn die lak aan de regels hebben. Bijv een neef die jong is en in alle regels geen zin heeft en dan maar oraten als brugman om hem te overtuigen

  Beantwoorden
 4. Lizette
  Lizette zegt:

  Helemaal mee eens hoor. Mensen geven online toestemming voor vanalles en nog wat (waarom denk je dat je toevallig reclame van jassen krijgt als je net even een jas zocht bij wehkamp maar nog niet gekocht hebt) en dat is normaal. Maar voor de gezondheid gegevens open stellen, oei dat is dan gek.

  Beantwoorden
 5. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik ben wel bewust bezig met wat ik doe. Maar ja boodschappen moeten gehaald worden maar met een mondkapje. Complot theorieen daar geloof ik niet in.

  Beantwoorden
 6. Xiana
  Xiana zegt:

  Dat is een moeiljke discussie. Elk iemand heeft een eigen persoonlijke mening wat betreft deze nare tijden. Gelukkig zijn er wel veel mensen die op een correctie manier handelen en daar focus ik mij liever op. We hebben wat meer positiviteit nodig :-).

  Beantwoorden
 7. rachel
  rachel zegt:

  heeft indd uberhaubt nog iemand gezond verstand. alle beslissingen die je maakt zijn niet goed en word je wel weer aangekeken, mijn gezonde verstand zit achter mijn voordeur, die ik dicht trek en van niemand last heb en zo hun ook niet van mijn verstand

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)