Moeders en dochters: kinderkleding wordt steeds hipper

kinderkleding

Als er iets is wat uit het straatbeeld, wat heet uit onze moderne wereld volkomen is verdwenen, dan is dat wel een kind in grote mensen kleding.
Of moet ik zeggen: een kind in kleding waar je geen kind in kon zijn. Kleding die zo ongemakkelijk zat, dat je er niet vrij in kon bewegen. En die ook zo bewerkelijk was schoon te krijgen, dat moeders heel boos werden als het kind vies thuis kwam.
Kinderkleding die eigenlijk een kopie was van de kleding die de ouders droegen.

kinderkleding

Nu kan je denken: wat zielig dat men vroeger die kinderen geen kind liet zijn. Wat gemeen! Maar daar valt wel een kant tekening bij te maken. Tot de 18de eeuw bestonden kinderen nog niet. Ja je leest het goed. Er waren: nog niet volwassen mensen. En die moesten zo snel mogelijk opgroeien.
Niet zo raar als je bedenkt dat de mens vroeger veel minder oud werd dan tegenwoordig.

Maar sinds ongeveer 1800 weten we dat er niet nog-niet-volwassenen zijn, maar kinderen.
En die kinderen mochten spelen en ravotten. Hun kleding kreeg een eigen stijl.

In de loop van twee eeuwen zie je dan iets grappigs gebeuren.
Kinderkleding en grote mensen kleding komt opnieuw heel dicht bij elkaar. Moeder en dochter in hetzelfde outfit ? Het kan gerust!

Maar nu gaat het om makkelijk en goed draagbare kleding. Zoals kinderkleding van Hemelsvoorkinderen.nl  bijvoorbeeld. Kijk maar hoe leuk : De kinderen zijn stoer en sportief, de moeders ook.

kinderkleding
Zelf heb ik nooit de behoefte gehad om me te kleden zoals mijn dochter: wij zij heel verschillende persoonlijkheden. Dat zijn we nu en waren we toen. Maar zelfs als we dezelfde kleding mooi hadden gevonden, had ik het waarschijnlijk nooit gedaan. We zijn tenslotte verschillende mensen en ik zou niet willen dat mijn dochter een kopie van mij is…

over ouderwets gesproken : lees ook eens steunkousen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)