Steunkousen ? Denk jij er wel eens over?

steunkousen

wat weet jij van steunkousen

Denk jij bij steunkousen ook aan een oude oma? Zo’n lief oud vrouwtje, in een bruin gebloemd jurkje ? Ze zit in haar stoel met haar voeten op een voetenbankje en wacht op de “zuster”. Die moet komen om haar te helpen haar steunkousen aan te trekken…anders kan ze helemaal niet lopen.

Dat is toch een beetje een achterhaald beeld: klik maar eens even  op Compressiekousen.nl 
Steunkousen zijn echt van deze tijd ! Er zijn mensen die bv compressiekousen dragen tijdens het hardlopen. De steun van de kous zorgt voor een betere doorbloeding van de benen en daardoor voor minder spierpijn.

Maar steunkousen hebben veel meer functies dan renners ondersteunen.

Zwangerschapskousen

Wanneer je zwanger bent kunnen steunkousen een enorme uitkomst zijn:

De toename van oestrogeen zorgt dan namelijk voor verslapping van je vaatwanden. Dikke enkels, op gezwollen benen kunnen het gevolg zijn. Dat ziet er niet alleen niet uit, daar word je als zwangere vrouw ook heel erg moe van! Een zwangerschapspanty met compressie geeft steun en kan ervoor zorgen dat je je minder moe voelt

steunkousen

Reiskousen

Naar een ver land vliegen voor een heerlijke vakantie, dat is echt niet verkeerd. Het is natuurlijk fantastisch dat je binnen 24 uur in een tropisch land kan zijn. Maar die lange vlucht kan wel zorgen voor gezwollen en vermoeide benen..
En dat gaat niet alleen op voor een vliegreis, ook lang in de auto of de bus zitten kan gezwollen benen tot gevolg hebben. Steunkousen kunnen dat nare gevoel enorm verminderen. En zo kom je fit op de plaats van bestemming aan.

Wandelaars

Ik mag graag lange afstanden lopen en geloof mij: na afloop voel je je voeten en je benen. Eerlijk gezegd: dan kruipen manlief en ik de auto uit…
Ook voor wandelaars kan een steunsok een uitkomst zijn.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)