Maak kennis met: Natasja Wildeman van Spruitjes en zo !

natasja Wildeman

Natasja Wildeman, leerde ik jaren geleden kennen via haar Bureau Spruitjes en Zo ! ze was zo vriendelijk een aantal artikelen voor BabyenKind te schrijven over gezonde voeding voor aanstaande moeders en jonge kinderen. Laatst kwam ik haar weer tegen. Inmiddels is ze frachisegever van Spruitjes en Zo ! In heel Nederland en in België werken diëtisten en gewichtsconsulenten met de methode van Spruitjes en zo ! Daarnaast heeft Natasja een opleiding tot kindereetcoach ontwikkelt.
Hoog tijd dus om kennis te maken met Natasja, haar grote belangstelling voor voeding en haar eeuwige vraag: wat is de oplossing?

Natasja Wildeman: het begin


Natasja  haalde haar diploma op het MDGO en werkte daarna een tijd als les assistente en in de kinderopvang. Op een gegeven moment voldeden de MDGO-papieren niet meer: tijd om een nieuwe opleiding te volgen. Het werd de opleiding Gewichtsconsulent.

Dit kan toch niet de oplossing zijn?

Een van de redenen van Natasja om Gewichtsconsulent te willen worden was dat ze een grote belangstelling voor voeding heeft. Maar nog groter was haar vraag: ik zie in mijn omgeving vrouwen met hun gewicht worstelen. Ze proberen het ene na het andere dieet en niet een lijkt te helpen. Zo’n dieet, of het nu Montingac, brooddieet of koolhydraatarm heet, dat is dus de oplossing niet. Maar wat dan wel ??

Wat is de oplossing voor kinderen

Natasja begon na haar opleiding met het begeleiden van vrouwen, die zichzelf te zwaar vonden.
Al snel kwamen er ook vragen over het gewicht van de kinderen, in die tijd was daar nog weinig over te vinden. Natasja, zelf moeder van drie, boog zich over de vraag: wat is de oplossing voor kinderen die te zwaar zijn, of dat dreigen te worden?

natasja wildeman

Spruitjes en Zo ! wordt geboren.


Natasja was inmiddels voor zichzelf begonnen en besloot zich te richten op kinderen. Rondom Zwolle zijn spruitjes ook kinderen, de woordspelige naam van haar praktijk was geboren: het logo zag ze direct voor zich. Al doende ontwikkelde ze materiaal voor kinderen om hen te helpen af te vallen. Andere diëtisten zagen haar werk en wilden ook graag op deze manier werken: de franchise Spruitjes en Zo ! ontstond.

De kindereetcoach

Ondanks dat haar bedrijf groeide en bloeide en er in vele plaatsen ( en zelfs in België ) Spruitjes en Zo ! hun deuren opende, was Natasja niet voor 100 % tevreden over zichzelf. Haar aloude vraag: wat is de oplossing bleef haar bezig houden en ze had het gevoel dat ze haar doelgroep een nog betere oplossing kon geven dan de werkboeken die ze al had.
Ze volgde een opleiding tot kindercoach: daar vielen alle stukjes op hun plaats. Haar kennis van voeding, haar kennis over kinderen, gecombineerd met kennis van het coachen van kinderen.

De oplossing om structureel af te vallen, is je eetgedrag te veranderen. Niets is zo moeilijk als gedrag veranderen. Kinderen moet je – als je gedragsverandering te weeg wil brengen – anders benaderen dan volwassenen. Dat kan een kindercoach. En een diëtiste of gewichtsconsulente met de aantekening kind en voeding weet hoe je verstandig kan eten. Combineer je deze vakvaardigheden dan is de kindereetcoach geboren. Een coach die kinderen laat zien waar de oplossing ligt om beter in hun vel te komen.

het logo van natasja wildeman

Ondertussen:

Het is heerlijk praten met Natasja, haar directe en no nonsense houding is plezierig en leuk. Haar pleidooi dat wij met z’n allen gewoon ons gezonde verstand moeten blijven gebruiken, is mij uit het hart gegrepen. “Vergis je niet”, waarschuwt Natasja me “in de dieetmarkt is heeel veel geld te verdienen”. Hmmm, voer voor een blog…ik wordt nieuwsgierig naar de dieetmarkt..

Ben je ondertussen nieuwsgierig geworden, naar deze manier van werken of zou je eetcoach willen worden?
Neem dan eens een kijkje bij Natasja Wildeman

lees ook eens : Maak kennis met Larsisa van nagelstudio Larissa

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)