Maak kennis met Larissa van Larissa’s nagelstudio

nagelstudio larissa

Larissa Maasland heeft al sinds 2012 haar eigen nagelstudio: Nagelstudio Larissa Tijdens het interview wordt duidelijk dat ze een doener en een doorzetter is.

Larissa leer ik kennen via Yvonne van Yvonne’s KattenHotel, beide dames zijn IJmuidenaren en kennen elkaar al vele jaren.

Een droom in duigen.


Na de middelbare school haalt Larissa haar diploma Helpende in de Zorg.  Maar dit is duidelijk niet wat ze echt wil. Haar droom is om onderwijsassistent niveau 4 te worden.
Helaas loopt ze een sportblessure op waardoor ze bijna twee jaar op krukken loopt. ( En blij is dat het niet nog erger afgelopen is ). Om onderwijsassistent te  kunnen worden, moet je ook een module sport doen. De school weigert om voor Larissa een uitzondering te maken: en dat betekent einde opleiding. Ze probeert om de opleiding via certificaten te halen. Maar voor iemand met ernstige dyslexie, zoals zij is, is dat echt ondoenlijk.

De nagels…..

Als het onderwijsassistent worden er niet inzit, gaat Larissa niet bij de pakken neerzitten. Ze neemt een baan aan bij Halfords. Maar, dat is wel een eind weg van haar droom.
Ze pakt de hobby terug op die ze als puber had: nagels!!

Een nieuw doel: nagelstudio Larissa


Als vijftienjarige werd haar ooit, door een nagelstyliste, gevraagd om model te zijn. Nou dat wou ze wel. Ze vond het model zijn leuk, maar het hele gebeuren met nagels stijlen, vond ze geweldig .
En zoals veel pubers doen, kocht ze van haar zakgeld een starterskit. “Bij Neckerman”, zegt ze en volgens mij ziet ze de kit nog voor zich… Natuurlijk deed ze er op ene gegeven moment  – je weet hoe dat met pubers gaat – weinig meer mee.

Wekend bij Halfords en toch op zoek naar iets wat meer haar  passie heeft, pakt ze het “nagelen” weer op… De groothandel waarbij ze haar spullen inkoopt, biedt ook cursussen aan. En daar zien ze wel wat in haar. Zo wordt ze gestimuleerd voor zichzelf te beginnen.

nagelstudio larissa


Een doener:

Larissa bouwt een klantenkring op, heeft een nagelstudio aan huis , werkt 4 dagen bij Halfords en twee dagen in haar studio. En zondags is ze vrij… Als ze tenminste geen cursus volgt.
Op een dag krijgt ze via een kennis de kans een ruimte te huren om haar salon daar te vestigen.
Dat is natuurlijk altijd DE stap naar een eigen bedrijf. Larissa aarzelt even en hapt toe.
In drie weken tijd bouwt ze haar eigen salon op. Op een december 2012 gaat nagelstudio Larissa open. Precies op tijd  om de december klanten te kunnen ontvangen.
Op haar openingsdag heeft ze twee klanten.  Het was zegt ze, beter dan niks.

nagelstudio larissa

 Een doorzetter:


* En dan heeft Larissa opnieuw pech, ze krijgt een ongeluk. En als ze daarvan herstelt is, wil Halfords eigenlijk van haar af… Echter, ze heeft daar een vast contract en zo makkelijk als men dat gedacht had, valt Larissa’s contract niet te ontbinden. Het geeft gedoe, narigheid en heel veel stress. Zodanig dat ze uiteindelijk in de ziektewet terecht komt.
Wanneer ze officieel in de ziektewet zit, is ze bang dat ze nu niet meer verder kan met nagelstudio Larissa. Maar dat valt alles mee: wanneer je een eigenbedrijf langer dan twee jaar hebt, mag je daar mee door gaan. En haar bedrijf bestaat twee jaar en drie dagen…
Larissa gebruikt haar tijd om haar zaak nog beter op poten te krijgen. Toen haar uitkering stopte, kreeg nagelstudio Larsissa vleugels.

* De nail-art marathon. In 2011 doet Larissa mee aan een nail-art marthon. Let op dit is erger dan een gewone marathon : drie weken lang van maandag tot vrijdag volg je online nail art opdrachten.
De volgende dag stuur je een foto in van jouw uitwerking van de opdracht. En dat doe je naast je gewone werk…

Tenslotte

Larissa heeft haar plek als nagelstyliste helemaal gevonden. Elk jaar volgt ze minstens een opleiding.
Zo ondertussen zijn het er heel wat, aan de muur van nagelstudio Larissa hangen 16 certificaten.
Ze is kritisch geworden op haar inkoop en koopt alleen nog dat merk in, dat helemaal aan haar ( hoge ) eisen voldoet. Ze is getrouwd met een schat van een man, die haar in alles steunt. Samen hebben ze een heerlijk zoontje van twee jaar oud.

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)