Waarom hebben auto’s mannen kleuren

auto's

Welke kleuren hebben auto’s ? Rare vraag, denk je: grijs, zwart, blauw, wit, donkerrood en een enkele keer geel. En oké soms zijn auto’s ook brandweerauto rood.
Waarom zijn er geen lila auto’s, of roze, mintgroene, lavendelblauwe  auto’s? Jij wel eens een leuke felpaarse cabrio gezien? Nee hoor, dat heb jij niet. Een gezellige zonnig-oranje Mercedes? Nee hooguit een beschilderde Volkswagen bus, maar dat is hippie stijl. Die ontstaat door initiatief van de eigenaars.

fel gekleurde auto’s

Ik heb het over de mogelijkheid om gewoon een leuke fel of pastel gekleurde auto te kopen.
Waarom kunnen wij vrouwen onze nagels lakken in alle denkbare kleuren van de wereld, maar moet onze auto grijs of zwart zijn. En dat rode auto’s vaak brandweer rood zijn, dat is  natuurlijk ook geen toeval. Als mannen geen astronaut of politieagent willen worden, dan willen ze brandweerman worden.

echt waar ??

Auto’s zijn dus alleen in mannen kleuren te krijgen. Dat is duidelijk. Maar waarom? Waarom is na meer dan 100 jaar emancipatie de auto nog steeds een mannen-speeltje ? Dat kan toch serieus niet waar zijn?

Zeg me nu niet dat vrouwen wel wat beters te doen hebben dan zich druk te maken over de kleur van hun auto. Het zou fijn zijn als dat zo was, het zou betekenen dat wij het aardse en alledaagse achter ons gelaten zouden hebben, om ons alleen druk te maken over het hogere.

nagellak en zo

Nou niks is minder waar. We maken ons ontzettend druk om de kleur van onze nagels ( op dit moment mat roze ) onze eyeliner ( op dit moment groen ) onze kleren, ( blauwe bloemetjes broek ) onze handtas en onze schoenen en de kleur van ons haar ( natural grey )
Maar waarom dan niet over onze auto’s??

Het wordt echt tijd dat wij vrouwen daar iets aan gaan doen.. Laten we gaan demonstreren voor een kleurrijke autosnelweg. Laten we met borden bij Ford voor de deur gaan staan en bij Opel en Mitsubishi. Borden waarop staat: Heeft u hem ook in het roze? ( of welke andere vrolijke kleur je maar wil )

Vrolijke nagels? Vrolijke auto’s!

like Like
12 antwoorden
 1. MD
  MD zegt:

  Vrijwel elke fabrikant heeft felle kleuren in de aanbieding. Feit is gewoon dat bijna niemand een felgekleurde auto durft te kopen. De voornaamste reden is misschien nog wel, dat de restwaarde van felgekleurde auto’s vaak lager ligt, dus dat je jezelf financieel in de vingers snijdt. En de baas moet het goed vinden dat je je lease-auto (want dat zijn verreweg de meeste nieuwe auto’s) in een felle kleur bestelt. Kortom, er zijn vele redenen voor ons grauwe wagenpark, maar niet één duidt op onderdrukking van de vrouw.

  Beantwoorden
 2. Henk
  Henk zegt:

  Er zijn auto’s in alle mogelijke kleuren te krijgen hoor, hier verderop in de straat staat een mintgroene fiat 500, en een rose kia staat verderop

  Beantwoorden
 3. rachel
  rachel zegt:

  nou hier in den haag heb je wel gewoon knalroze autos hoor :D ik zelf zou er niet in rijden want word graag serieus genomen op zakelijke afspraken op de bouw en in een roze toet ben ik bang dat dat hem niet word

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)