Luchtjes door Irene de Vreede

luchtjes

 

Over luchtjes…

 

De laatste tijd ben ik wat aan het experimenteren geslagen met geurtjes. Ik heb hier en daar wat parfummonstertjes gescoord en ik leen weleens wat van vriendinnen. Zo kan ik  een beetje experimenteren wat bij me past. Ik heb daar vaker last van, dat ik wat achterstallige pubertijd moet inhalen. Onlangs heb ik voor het eerst voor mezelf parfum gekocht, want als ik op mijn kinderen moet wachten kan ik waarschijnlijk nog lang wachten.

Vroeger

Vroeger, dat is nog niet zo lang geleden vond ik parfum een beetje eng. Een luchtje is iets dat je niet kunt verbergen als het niet in de smaak valt van de omgeving. En bovendien is het niet goedkoop, dus de kans op een miskoop leek me  groot. Ik heb sowieso vaak moeite om me mezelf te verwennen. Daar moest dus verandering in komen.

Ik heb me bij de parfumerie uitgebreid laten voorlichten. Dat de geur op de huid anders rook dan in het flesje, dat wist ik wel, maar dat het eerst moest inwerken daar had ik nooit bij stilgestaan. Na zoveel luchtjes geroken te hebben dat de neus geen onderscheid meer kon maken, kreeg ik twee geurtjes naar keuze op mijn polsen gespoten.

Daarna een halfuurtje winkelen (luchten) om het in te laten werken en daarna de knoop doorhakken. Grappig genoeg werd het degene die ik in eerste instantie niet gekozen zou hebben. Lekkere luchtjes geven me een goed gevoel en verstevigen mijn eigenwaarde, dus ik experimenteer nog wel een poosje door.

Dat geurtjes associaties opriepen, dat wist ik al jaren. Bij de lucht van natte jassen op de verwarming moet ik altijd aan mijn schooltijd denken en bij mandarijntjeslucht denk ik altijd aan mijn moeder. Dus al die geuren doen wel wat met me. Naast lekkere luchtjes en neutrale luchtjes heb je natuurlijk ook vieze luchtjes. Vieze luchtjes kunnen ook heel persoonlijk zijn, of sterker nog, persoonlijke luchtjes kunnen heel vies zijn.

Ik heb me er altijd over verbaasd, dat ik wel kan ruiken dat mijn eigen winden stinken, maar dat ik ze nooit echt vies vind, terwijl die van anderen me behoorlijk gemakkelijk aan het kokhalzen kunnen krijgen. Helemaal snappen doe ik dat niet, maar ook die geurtjes zijn persoonlijk blijkbaar.

lees ook: geuren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)