Geuren….

geur

Er zijn weinig zintuigen zo sterk als die van de geur…

Niets kan zo sterk een herinnering oproepen en niets is zo persoonlijk als geur.
De geur van sigaretten, pel pinda’s en jenever, is het zondags luchtje van mijn vader. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen die afgrijslijk vinden…voor mij getuigt het van warmte en gezelligheid. Een vriendin van mij is nog erger dan ik: ze houdt ( stiekem ) van de geur van natte honden.
Helemaal ongelijk heeft ze volgens mij niet. Wanneer je in de herfst je hond hebt uitgelaten in een nat bos, en je komt dan nat thuis en kruipt warm op de bank…

Toen ik net manlief had leren kennen zijn we in de Provence gaan kamperen, samen met dochterlief.
De geur van lavendel en rosmarijn en dennen is voor mij nog altijd de geur van liefde.
Soms kom je wel eens binnen bij iemand die zich dan verontschuldigt voor de etenslucht die er nog – ondanks de afzuigkap – nog hangt. Snap ik niks van. Ik hou van eten! Etensluchtjes geven mij aangename associaties!

De geur van appeltaart…

Makelaars schijnen wanhopige huisverkopers, die het huis aan de straatstenen niet kwijtraken, de tip te geven een appeltaart in de over te zetten, wanneer ze kijkers krijgen. Ik bedoel maar…
Boze tongen beweren dat supermarkten spuitbussen “versgebakken brood geur” hebben.

Ik hoop dat dat echt niet waar is…dan kan ik mijn neus niet meer vertrouwen.
Normaal gesproken vertelt mijn neus me onmiddellijk of ik met een echte of een nepgeur te maken heb.
En nepgeuren, maar dat hadden jullie vast wel begrepen, daar hou ik niet van. En nu druk ik mij heeeel keurig uit.

Kom vertel op: wat is jouw lievelingsgeur?

lees ook: hebzucht, wat heb ik eraan?

like Like
13 antwoorden
 1. Mieke
  Mieke zegt:

  Mijn parfum eigenlijk :) Wel een kunstmatige geur maar ik spuit die soms zelfs gewoon op voor ik naar bed ga omdat ik er rustig en gelukkig van word. En versgebakken en cake of wafels: wie kan daar nu niet van houden!?

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   knap dat jij uit al die geuren er echt een als favo kan hebben. ik doe daar al jaren mijn best voor, zo’n luchtje waarvan iedereen dan zegt: o, ja , het felice-luchtje. Maar trouweloos zwerf ik van de ene naar de andere parfum..

   Beantwoorden
 2. Sylvia
  Sylvia zegt:

  Ohh een regenbui..een verse..op het gras, gemaaid gras! Ook daar kan ik zo happy van worden. Waar ik werk achter de bar bij mijn Salsaclub zit een broodbakker..als we daar aankomen, en parkeren de auto, dan komt de geur van pas gebakken brood je tegemoet..oh my!! :yahoo:

  Beantwoorden
 3. Sandy
  Sandy zegt:

  Ik ben heel erg gevoelig voor geuren, ze kunnen echt mijn mood beïnvloeden of laten me terugdenken aan vroeger. Ik ben dan ook een sucker voor allerlei soorten geuren, waarvan sommige wellicht wat gek overkomen. Zo vind ik benzinestations niet onaardig ruiken en vind ik het heerlijk om in nieuwe boeken te snuffen. Sommigen hebben een heerlijk nostalgisch geurtje, afhankelijk van de inkt waarmee er gedrukt is. Ik ben ook gek op parfums en als ik er budget voor had gehad dan had ik nu een kast vol parfums gehad, haha.

  Beantwoorden
 4. Rory
  Rory zegt:

  Appeltaart! Of de geur van Indisch eten. Dat doet mij denken aan vroeger, bij Oma en Opa thuis. Toen het nog de gewoonte was om iedere zondag naar ze toe te gaan. En daar gezellig met zijn allen te eten.

  Beantwoorden
 5. Saskia
  Saskia zegt:

  Een zomerse regenbui, appeltaart, fris buitengedroogd beddengoed. Een cake in de oven hebben. Een kerstboom in huis….
  Genoeg geuren die zoooo lekker zijn.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)