Leve het voerkleed!

vloerkleed

Ben jij ook zo dol op vloerkleden? Ik wel !

Er zijn drie heel goede redenen waarom ik nooit vaste vloerbedekking in mijn huis wilde, eens even kijken of jij die ook hebt (wie weet ben ik er wel eentje vergeten)

1 Na twee jaar…

Ooit hoorde ik dat verhuizers weigeren een twee jaar oude vaste vloerbedekking mee te verhuizen. Die is dan loodwaar geworden van alle zand en rommel die erin zitten. Ook bij een goede huisvrouw! Dat zand etc zakt gewoon naar beneden, onbereikbaar voor de stofzuiger…
“Dat heb ik dan dus in mijn huis”, dacht ik, “da’s nie fris….”

2 Het is kaal

Op vaste vloerbedekking kan je niks meer neer leggen. Of ja het kan wel…maar het ziet er niet uit. Een enkele keer kom je vast wel in een woning van een hoogbejaarde, die haar Perzisch kleedje over de vaste vloerbedekking legt. Persoonlijk vind ik dat heel claustrofobisch.
Ik ben echt dol op vloerkleden, grote, rechthoekige vloerkleden wel te verstaan, daarom heb ik altijd een basis vloer van tegels hout of gewoon zeil gehad. Daar kan je je lekker op uitleven met je vloerkleden.

3  Een vlek!

Toen ik net begon met werken, huurde ik een etage waar vaste vloerbedekking inlag. Tja het was een mooie etage, de prijs was goed en je kan niet alles hebben. Ik had niet de middelen de etage van nieuwe vloerbedekking te voorzien, maar ik kon wel de grauw bruine wanden wit schilderen.
Je voelt hem aankomen…de pot duikelde van het krukje af….Ik kon het ergste opdeppen, maar de vlek verdween nooit echt. Tja…je doet je vloerbedekking nu eenmaal niet in de wasmachine.

Ik zette er dus maar een tafeltje op. Gelukkig zag de huisbaas het niet, toen ik ging verhuizen.

Tips als je een vloerkleed koopt

1 Wanneer je een ruime woonkamer hebt, zorg dan voor een eenvoudige strakke vloer. Een mooie vloer, maar eentje die geen aandacht trekt. Waarschijnlijk woon je vele jaren in je huis en je smaak en de mode veranderen. En je behoeftes kunnen veranderen, je gezin kan zich uitbreiden. Kortom er kan van alles veranderen, waardoor je Tapetenwechsel nodig hebt, zoals Hilgarde Kneff ooit zong. Dan ben je blij dat je niet je hele vloer eruit hoeft te slopen, maar dat je relaxed een paar vloerkleden kan gaan aanschaffen

2 Ik heb altijd huisdieren gehad en laten we eerlijk zijn: ze zijn lief, maar vies. Afgezien van de haren en  het zand, kunnen ze ook spugen en….laat ik verder niet in details treden. Maar smerig is het. Kleden die je in de wasmachine kan gooien zijn je redding! Geloof mij maar.

3 Alles wat ik over huisdieren zeg, geldt drie keer erger voor je kinderen. Katten gooien tenminste geen bekers chocomel over je vloerkleed…. 

Verder sjoppen? lees ook eens iets over terras overkappingen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)