Terras overkappen: ja of nee?

terras overkapping

Terras te overkappen, doen of niet doen? that’s the question

Zoals je weet ben ik een groot liefhebber van tuinieren, voor mij is elke vierkante centimeter die ik niet kan beplanten, zonde van mijn tuin. Het zal je niet verbazen: mijn terras is niet erg groot…

Mijn lust tot tuinieren heeft mij er altijd van weerhouden een terras te overkappen. Maar- inzicht komt met de jaren: is dat echt zo verstandig? Ik geef je 3 goede redenen om je terrasoverkappingen eens te overwegen.

  1. Het regent in Nederland vaker dan dat de zon schijnt.

“Hahaha”, zeg je “dat weet mijn neus ook wel” Wij Nederlanders denken altijd : bij regen moet je naar binnen. Maar dat is helemaal niet waar! Als het regent kan de temperatuur nog altijd heel aangenaam zijn. Het enige wat je wil is droog zitten. Onder de overkapping dus.

  • Beschermd tegen zon en regen kan je hele leuke planten opkweken.

Wist jij dat tomaten niet van regen op hun koppie houden? Vast niet. Maar het is zo. Plant langs en zijkant van je overkapping een serie tomaten ! Mijn citrusboompje moet in de winter eigenlijk naar binnen, maar op een terras, tegen de muur van het huis aan, redt hij het ook wel.
En ook mijn potten met geraniums kunnen onder een licht doorlatend afdakje heel goed overleven.
Je moet ze natuurlijk wel water geven! Aan de andere kant, ze verdrinken niet als er in de herfst bakken water uit de lucht komen vallen.

  • Je huis wordt groter!

We merken in de Corona-crisis toch wel heel goed hoeveel behoefte we hebben aan rustige plekken in huis. Een tuin waar je lekker kan zitten betekent een uitbreiding van de prettige plekken in je huis.
Een plek waar je je even terug kan trekken, of waar je ongestoord kan werken…

Kortom: er zijn een boel redenen toch dat terras te overkappen.

lees ook eens: de winterjassen trend van het moment

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)