Lekker lopen op sneakers

lekker lopen

over goed kunnen lopen en lievelingsschoenen

Het is geen geheim, ik ben klein van stuk. Best wel klein, al zeg ik het zelf. Met mijn 1 meter 56, steek ik bepaald niet boven de massa uit. Toch loop ik zelden op hoge hakken, geef mij maar sneakers…

Er was een tijd, heel lang geleden, dat ik een lief en onzeker pubertje was. Zoals pubers betaamt ook nog een beetje aan de mollige kant. Ik snakte naar lang en slank zijn. En dus droeg ik schoenen met hakken. Ik liep er natuurlijk helemaal niet lekker op, laat staan elegant. Ik was een doener, ik was van vlug en vlot en doorlopen…Dat ziet er op hakken niet uit. Gelukkig was ik me daar niet van bewust.
Maar naar lopen vond ik ze wel…

Je wil gewoon goed lopen, zonder pijn

En toen…toen kwamen de plateauzolen in de mode. Ik vond het een geweldige uitvinding: nu ging je hele voet de hoogte in, hoefde je niet meer op je tenen te staan! Geweldig. Dat je ondertussen een blok aan je been had, dat boeide natuurlijk niet….

Naarmate ik meer mezelf werd, werden mijn hakken lager…Ik liep nog wel eens op wat –tot mijn grote schrik – stewardessen schoenen werd genoemd. Van die verantwoorde schoenen met een lage hak. Elegant en praktisch. En verder kwam ik de zomer door op teenslippers en espadrilles.

Ik weet niet wanneer het begon, maar op een geven moment mochten we gymschoenen dragen, als ware het normaal en net schoeisel. Ze kregen zelfs een andere naam:  dames sneakers!
Die nieuwe naam is ook volkomen terecht. De sneaker heeft niks meer van het oude “gympie” ( echt waar bij het woord alleen al ruik je een vage zweetlucht..)

De dames sneaker

Degene die de dames sneaker heeft uitgevonden, verdient een standbeeld, echt eerlijk waar.
Eindelijk schoenen voor vrouwen die gewoon goed lopen.  Goed lopen, is goed voor je rug en goed voor je houding. In plaats van dat ik op hoge hakken rondstrompel, als een Chinese met afgebonden voetjes, zet ik mijn voeten stevig op de grond en recht ik mijn rug. Ik ben nog steeds niet lang, maar ik ben wel aanwezig.

Het is  echt geen wonder dat wij vrouwen de sneaker omarmd hebben en dat we hem bij alle mogelijke en onmogelijke gelegenheden mogen dragen en hem overal mee mogen combineren.

In feite zijn we met twee paar  goede en mooie sneakers klaar voor elke gelegenheid. Zorg voor een paar zwarte en een paar witte sneakers  en klaar ben je.  Je ziet er keurig uit en komt thuis zonder pijnlijke voeten.

lees ook eens over kleurlenzen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)