Hier moet je op letten als je een wastafelkraan koopt.

kraan

Hoe vaak koop je nu eigenlijk een wastafelkraan

Kranen kopen, het is een dingetje. Je denkt eigenlijk nooit na over een kraan. Je draait hem open, er stroomt water uit, warm of koud naar keuze, je draait hem dicht. Klaar is Kees.

Totdat je er een moet kopen. Het kan zijn dat je kraan kapot is. Of – en dan is het leuker –
je bent je badkamer of keuken aan het verbouwen en er komen mooie nieuwe kranen.
Dan word je je er ineens weer van bewust hoeveel uitstraling een mooie kraan kan hebben.

Mijn eerste tip is: bezuinig, niet op kwaliteit.

Ik ben, dat is algemeen bekend, het zusje van Dagobert Duck. Met andere woorden: ik ben heel zuinig en geef liever minder dan meer geld uit. Bij kranen heb ik dat nooit gedaan. Ik koop een goed merk, want ik haat haat gedoe en lekkende kranen behoren daar met stip bij. Dat heb ik allemaal al gehad, toen ik nog een studentje was!

 Inbouw wastafelkraan ?

Bij een inbouwkraan, de naam zegt het al, zit alle leidingen en wat je nog meer nodig het om lekker (warm) water te laten stromen, fijn onzichtbaar weggestopt. Je ziet alleen de kraan. Dat ziet er – eerlijk is eerlijk – gelikt uit. En het maakt makkelijk schoon.
Het voordeel is het nadeel: je ziet niks van het leidingenwerk, dat zit in de muur. Die muur moet open als er iets mis gaat….
Als je een inbouwwastafel wil, let dan op dat je daar wel de ruimte voor hebt.

Er zijn ook opbouw kranen

Je hebt het ondertussen wel door, bij opbouwkranen zie je wel de bedieningsonderdelen van een kraan. Persoonlijk vind ik dat helemaal geen probleem. Ook dat kan er namelijk heel leuk en netjes uitzien. En het feit dat de kraan dan makkelijk te repareren, of in het  allerergste geval te vervangen is ( je kan tenslotte altijd pech hebben) geeft voor mij de doorslag.

lees ook: waar let je op als je kinderopvang zoekt

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)