Waar let je op als je kinderopvang zoekt?

kinderdagopvang

Voor veel werkende ouders, is het vinden van de juiste kinderdagopvang best een klus.
Wie wil er oppassen en aan wie wil jij je kind toevertrouwen? Welke mogelijkheden zijn er?  – die vraag is vooral belangrijk voor ouders die geen 9 tot 5 baan hebben – en welke behoefte heeft je kind?

Tel daar nog eens bij op dat wij in Nederland nog steeds niet echt zijn ingesteld op fulltime werkende ouders, in tegenstelling tot alle landen om ons heen. Soms is het zelfs lastig voor een vrouw om parttime te kunnen werken.

Kortom er is voor ouders het nodig te doen, om hun kinderen veilig, verantwoord en vrolijk onder te brengen.

Hoewel ik me goed kan voorstellen dat veel jonge ouders blij zijn dat opa en oma bij willen springen, vind ik dat persoonlijk een oplossing die goed is voor hooguit een dag in de week. Opa en oma zijn er voor de pret, niet voor het opvoeden. Dat hebben ze tenslotte al gedaan.

Als je kinderdagopvang zoekt

Als je kinderopvang zoekt, is het belangrijk dat die bij je in de buurt is, dan wel in de buurt van je werk is. Kinderopvang Den Haag bijvoorbeeld heeft wel 45  verschillende locaties.
Wanneer je op zoek gaat naar de juiste plek voor je kind, is de locatie waarschijnlijk niet iets waar je als eerste aan denkt. Je wil graag dat ze er lief zijn voor je kind, dat ze dezelfde normen hanteren als jij thuis. Dat het er schoon en netjes is en de andere kinderen er vrolijk bij zitten.

Maar als je straks weer fullpull aan het werk bent, dan is het toch een ander verhaal. Geloof mij (en ik kan het weten) het is niet fijn als je na je werk door de regen naar links fietst, je kind ophaalt uit de kinderopvang, om dan weer rechts af te slaan, weer langs je werk te fietsen, op weg naar huis… Dit alles in de nog steeds stromende regen….

Ik heb het gedaan. Ik was blij toen ik een prima opvang vond, onderweg van werk naar huis….

Lees ook eens: krachttraining: ook voor vrouwen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)