Knokken in de uitverkoop. 

uitverkoop

Mannen gaan naar voetbal om daarna een stevig rondje te knokken, vrouwen gaan naar de uitverkoop om daarin een stevig robbertje te vechten. 

Waarom mannen na voetbal en vrouwen tijdens de uitverkoop met elkaar op de vuist gaan, is mij nog steeds een raadsel. Of nee, ik zeg het niet goed: waarom mensen in het algemeen op de vuist gaan voor voetbal of koopjes… 

Kijk dat je iemand een flinke welgemikte poeier op zijn neus geeft, als hij je kind iets wil aandoen, dat snap ik. Heb ik ook geen moeite mee. Gewoon doen. Doe er nog een goeie rechtse hoek achteraan zou ik zeggen, dat zal hem leren. 

Waarom roept de uitverkoop zoveel emoties op?

Maar waarom, leg het mij uit, zou je op de vuist gaan, omdat anders die mevrouw-in-die-blauwe-jas er met het 99% afgeprijsde dekbedovertrek vandoor gaat? Dat dekbed dat jij nou net zo graag wou hebben? “Jammer de bammer”, zou ik denken “dekbedden genoeg in de hele wijde wereld” 
Natuurlijk zou een klein intern stemmetje wel zachtjes gaan zeuren in de trant van: was-zo-mooi, was-zo-goedkoop, ik –wou-zo-graag… 
Maar zo’n stemmetje krijg je met chocola makkelijk stil. Tenslotte is chocola overal het antwoord op. 

Het vechten van vrouwen tijdens de uitverkoop is, ik kan geen andere conclusie trekken, is gebaseerd op hebzucht en niet anders dan hebzucht…. 
Wees je ervan bewust dat de wereld aan spullen ten onder gaat en jouw huis al helemaal en je zal elke lust tot een knokpartij tijdens de Drie Dolle Dwaze Dagen van je af voelen glijden. 

En nu de mannen

Maar nu die mannen nog…Waarom is het niet maken van genoeg doelpunten door partij A tegen partij B een reden om elkaar verrot te slaan? 
Een ding weet ik zeker: het is geen hebzucht. Die voetbalclubs verdienen er schandalige miljoenen mee, maar daar ziet de trouwe supporter nog geen dubbeltje van. 
Denken ze dat hun club beter gaat presteren, als uit hun naam de boel kort en klein geslagen wordt? Of willen ze laten zien: “nou onze club kan eigenlijk niet voetballen, maar olé jongens, hun supporters kunnen knokken!!” 

Experimentje doen?

Ik weet het niet maar ik heb wel een voorstel voor een interessant experiment. Gedurende het komende jaar, dus heel 2023, is het voor vrouwen verboden om naar de uitverkoop te gaan. Alleen mannen worden toegelaten. 
Mannen mogen niet meer naar voetbal kijken (in het stadion) dat is alleen voor vrouwen. 

En dan gaan we kijken wat er gebeurt… 

lees ook: vrouwen en korting

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)