Als ik nu toch eens een miljoen won…. 

miljoen winnen

Een goede vriend van mij heeft een methode ontwikkelt, waarmee hij binnen vijf minuten in slaap valt. Nu is hij een goede slaper, hij heeft het niet vaak nodig, maar hij zweert erbij voor die momenten dat Klaas Vaak het af laat weten. 

Nu ben je natuurlijk nieuwsgierig geworden, nou er zit geen patent of copyright op, dus ik zal het onthullen. 
Ga bedenken wat je zou doen als je een miljoen zou winnen. “Echt”, zegt hij”het is slaapverwekkend”

Jullie snappen, ik heb dat natuurlijk direct uitgeprobeerd. Omdat ik een gediplomeerd slecht-slaper ben, hoefde ik niet lang op een kans te wachten. Ik kan jullie vertellen, het werkt. Maar je moet wel weten hoe je het middel moet toepassen en doseren. Maar ja, is dat niet met alle middelen zo. 

Een miljoen winnen…

Ik lag dus wakker en staarde naar het plafond. 
“ Oké”, zei ik tegen mezelf, “wat zou je doen als je een miljoen won?” 
Nou…mensen wat een leuke gedachte was dat! Ik reisde met de trein naar Vladivostok, een heel oude wens van mij., van toen ik nog een puber was. Ik dineerde eindelijk eens in een driesterrenrestaurant, een heel oude wens van manlief, die ik altijd tegenhield onder het motto “veels te duur” Maar nu kon het me helemaal niet schelen. Puur omdat het kon, aten we twee toetjes!  

Winkelen

De volgende dag gingen we kleren kopen, en ik keek niet eerst naar het prijskaartje voor ik besliste of ik het een leuke jurk vond. En ik nam direct ook een stuk of 10 jurkjes voor dochterlief mee. 
Je snapt dat ik in een taxi naar huis ging. Waar manlief me glaasje bubbels voor me inschonk. 
Tja, hij moest het nog even zelf doen, ik was er nog niet aan toegekomen om een butler aan te nemen. 

Kortom, ik had zo’n pret, dat ik helemaal vergat om te gaan slapen. Een miljoen winnen, ik vond het echt niet saai! Totdat ik me besefte, dat je zo’n miljoen er niet zomaar door moet jassen, dan is het toch teleurstellend snel op… 
Je moet dat miljoen verstandig beleggen. In fondsen en in obligaties. In aandelen en zeker niet in bitcoins…In de huizenmarkt misschien en niet in fossiele brandstof en…… zzzzzzzzz….. truste….. 

lees ook eens: geld, even dromen

like Like
Like
2
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)