Klussen op hoge hakken.

werkkleding

Gedachten over werkkleding

Een van de vriendinnen van dochterlief is beslist haar roeping mis gelopen. Ze zegt het zelf ook: “ik had klusvrouw moeten worden…”En wie weet doet ze het op een dag ook nog. Zoals het nu  is, is Marjan de steun en toeverlaat van haar onhandige vriendinnen. Ze hangt moeiteloos lampen en schilderijen op.

Dat doet ze dan tussen de bedrijven door, bij een etentje of een gezellig middagje…En zo zie ik haar in zo’n geval, op hoge hakken en in een kek jurkje met de boormachine in de weer. En reken maar dat die plank, spiegel, lamp recht hangt!

Veiligheidsschoenen

Hoe grappig dit ook is, echt veilig vind ik het niet helemaal. Met boren moet je kracht zetten. En op hoge hakken heb je niet zoveel kracht…Als je slipt met een draaiende boor in je handen, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Ik hoop maar steeds dat Marjan investeert in een paar veiligheidsschoenen. Ze is het waard!

Buiten werken

Ik beken trouwens onmiddellijk dat ik zelf  – heel flauw – de klussen binnenshuis aan manlief overlaat. De tijd dat ik kon boren, ligt heeeeeel ver achter me.
Voor mij is het buitenwerk. Ik ben dol op al het werk in de tuin, spitten, wieden, snoeien, zaaien, compost tonnen omkeren…

Werkkleding

Ervaring heeft me geleerd dat goede werkkleding geen luxe is, maar noodzaak. Zonder stevige schoenen, glij ik in de modder, dat is vervelend en met een snoeischaar in de hand gevaarlijk.
Als ik met takken met prikkels en brandnetels bezig ben, ben ik ook liever door een stevige werkbroek beschermd.

Maar zo’n broek heeft nog een functie. In de zomer kan ik in een kek rokje mijn volkstuin op komen. In het schuurtje hangt mijn werkbroek. Die trek ik fijn over mijn rokje aan….De tuinvrouw is klaar !

Werkkleding kopen

Werkkleding kopen doe ik al jaren bij Engelbert Strauss. Ooit heel toevallig ontdekt. Er lag een folder in de brievenbus, net op het moment dat zoonlief als kok mee zou gaan met een kamp. Ik bladderde het door en zag geweldig leuke professionele schorten…Je begrijpt: ik kon het niet laten en bestelde er twee voor hem. Ik was blij met de kwaliteit van Engelbert Strauss.  En dan blijf je vanzelf klant.

Dit jaar wil ik in de tuin geen winterstop houden, dus ga ik mij waarschijnlijk heerlijk trakteren op een mooie bodywarmer . Tegen kou kan je je heel goed wapenen. Maar natuurlijk wil het oog ook wat. Buiten klussen, is heerlijk en het kan warm, veilig en  modieus.

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)