Klikspaan, boterspaan, klikken we vaker?

klikken

Over uitkeringen en Robin Hood en fraude en klikken

Er wordt, lees ik bij het NOS-journaal behoor veel meer aangifte gedaan van het vermoeden van bijstandsfraude, dan vroeger. Buren melden dat een bijstandsgerechtigde samenwoont, opvallend vaak honden van anderen uitlaat, op kinderen past ect.

Klikken dus. Vinger opsteken en roepen: Meeeeesterrrrr…..

klikken…ben jij een fan?

Hoewel ik erg tegen oneigenlijk gebruik van uitkeringen ben, ben ik ,geloof ik, nog meer tegen klikken…
Het is wellicht de Robin Hood in mij: je mag van de rijken stelen wanneer je het maar onder de armen verdeeld.
Dat is natuurlijk onzin, stelen is stelen, fraude is fraude, maar: klikken is klikken En dat hoort ook niet. Dat hebben wij elkaar geleerd op de basisschool.

toen was het ook crisis

Toen ik eind zeventiger jaren student was, was het ook weer eens crisis. Veel pas afgestudeerden leefden noodgedwongen van een uitkering. Een beetje de overheid oplichten, dat vonden we – in haar algemeenheid – niet heel erg. Immers het was ook de overheid die voor de crisis had gezorgd?
Drogredenen natuurlijk….
En ook toen waren er buurvrouwen die verklikten dat er samengewoond werd. Maar kennelijk niet zo veel als nu.

zijn we…

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat men (wij, zo je wil) massaal bozer, ontevredener en hebberiger zijn geworden. Helaas is er geen onderzoek waarop ik dat kan staven. Ook een beetje moeilijk te onderzoeken: bent u nu hebberiger dan 40 jaar geleden?? Dat geef ik onmiddellijk toe.

klikken we vaker?

Het is een gevoel van mij, en het enige wat ik kan doen, is vragen of dat misschien gedeeld wordt.
Dus bij deze: vind jij dat we bozer en hebberiger en ontevredener zijn dan 40 jaar geleden? En kan jij het met voorbeelden staven? Of is het bij jou, net als bij mij gewoon een gevoel?

Wanneer mijn theorie blijkt te kloppen, snappen we onmiddellijk waarom er meer mensen klikken
En dan kunnen we natuurlijk aan iedereen vragen: kom, laten we ons eens bezig houden met leuke dingen. Echte boeven vangen bijvoorbeeld. (of is dat teveel de Robin Hood in mij)

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)