Voetbal, kunst en geldverspilling

geldverspilling

Voetbal, kunst en geldverspilling

​Voetbalclubs hebben idioot grote stadions gebouwd in onbenullig kleine provinciestadjes. Inmiddels blijken de kosten van die krengen niet meer op te brengen. Met de grootst mogelijk vanzelfsprekendheid wordt er door de voetballiefhebbers een beroep op de overheid gedaan.
Wat doet de overheid? Zegt ze: “jongens als jullie je spelers een miljoentje of wat korten op hun toch wel redelijk riante salaris, dan heb je dat geld zo bij elkaar, dus maak dat je wegkomt, hoe durf je het te vragen?”
“Weet je niet dat in bejaardentehuizen oude mensen in hun eigen vuil liggen, omdat we geen geld hebben verzorgers te betalen? En dan willen jullie miljoenen voor een stadion, dat je al helemaal nooit had moeten bouwen? Foei, ga je schamen!”

Nee dat doet de overheid niet. De overheid betaalt. Van mijn belastinggeld.
Als de overheid niet betaalt dan gaan grote mannen huilend demonstrerend… ach wat moeten ze toch zonder hun kluppie…
Dat ze op een slechte dag, als hun kluppie verliest, de boel in elkaar slaan, zodat, opnieuw van mijn belastingcenten, de politie mee moet om op ze te passen, daar zullen we het maar niet over hebben…
Nee, dat is zeer zeker geen geldverspilling…

Tachtig miljoen…voor kunst?? Geldverspilling??

Ik kan niet anders dan de conclusie trekken dat we in Nederland dus geld te over hebben. Toch?Als we miljoenen, nee miljarden kunnen opbrengen om volwassen mannen naar een spelletje te laten kijken.
Wie schetste mijn verbazing over de ophef die ontstond, toen de regering een schilderij van Rembrandt wilde kopen.

Rijk steekt 80 miljoen euro in aankoop twee Rembrandts

Tachtig miljoen! Schande! Wisten we dan niet dat er oude mensen in bejaarden huizen in hun eigen vuil liggen, omdat…

Als het om kunst gaat kunnen we wel ineens zuinig zijn? Terwijl er, in tegenstelling tot de voetbalclubs, in de kunstwereld geen miljoenen euro’s worden uitgewisseld…
Ik heb ook nog nooit vernomen dat de fans van Rembrandt, de aanhangers van Rietveld in elkaar hebben geslagen…

Ik hoop dat jullie mijn verwarring begrijpen en wie weet is er iemand die me kan uitleggen waarom we wel miljoenen aan voetbal mogen uitgeven. En wanneer we dat aan  kunst doen het geldverspilling is?

Lees ook: Vormt de tijd ons?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)