Achter gesloten deuren door Delicia

meditatietype

een hilarisch blog over de vraag: welk meditatietype ben ik ????

Op Facebook zie ik wel eens dat er zogenaamde tests worden gedeeld. Zoals: “Elke vrouw komt met een lied, wat is het jouwe?” of “Welke Disney prinses ben jij?” Sommige vragen roepen bij mij bepaalde gedachten op en daar kan ik dan aardig in meegaan.

Laatst las ik de vraag: Wat voor meditatietype ben jij? Nou… géén! Zou mijn eerste reactie zijn geweest vóórdat ik met de online mindfulness training van Tiny Tweaks aan de slag ging. Bij het bedenken van een meditatietype kwam meteen de moeder van een schoolvriendinnetje op de basisschool in mij op. Volgens mij was ik 6 of 7 jaar toen ik voor het eerst bij het meisje mocht komen spelen. Dat was leuk en voor herhaling vatbaar. En de volgende keer ging ik er tussen de middag eten. Ik vond het al ‘vreemd’ dat er op dat tijdstip warm gegeten werd, wij aten immers elke dag klokslag half zes warm. Maar dat terzijde. Het écht vreemde gedeelte kwam ná het eten. Het vriendinnetje en ik mochten nog even gaan spelen. MAAR: we mochten absoluut NIET in de woonkamer komen. Want daar ging moeder mediteren. Met de deur dicht. Die dus absoluut niet open mocht, werd mij nogmaals duidelijk gemaakt.

Wat zou daar achter die deur gebeuren? Was het eng voor kinderen waarom wij er niet bij mochten zijn? Of was ze misschien wel bloot?

Meer dan tien jaar later, kreeg ik – van diezelfde moeder trouwens – een advertentie uit de krant. “Kijk, dit is wel wat voor jou.” Ik solliciteerde en werd aangenomen als leerling in de zorg. De eerste keer dat ik tussen de middag op mijn werk bleef eten, zei een wat oudere colleg, na het eten van haar warme prak, dat ze zich even ging afzonderen. Ik dacht dat ze ging roken of zo, dat gebeurde in die tijd zelfs nog in het ziekenhuis. Maar nee, ze ging mediteren! En verzocht iedereen om niet naar binnen te komen in de onderzoekskamer die ze daarvoor gebruikte. Ik kreeg een flashback. En besefte me dat ik na al die jaren nog steeds niet wist wat er achter die gesloten deuren gebeurde! (Google bestond in die tijd nog niet)

meditatietype..??

Tot die ene keer… Na de middagpauze ging ik weer aan het werk. Er hing geen briefje op de deur en de deur zat ook niet op slot. Ze had het ook niet aangekondigd. Het ging dus echt per ongeluk. Maar daar lag ze. Helemaal voor pampus, op haar rug. Met haar kleren aan, dat wel. Even dacht ik dat ze dood was… totdat ik schrok van een luide snurk. Ik snapte meteen dat die deur van die moeder dicht moest blijven! Dit was best eng!

Maar goed, zoals ik eerder in dit stuk al aangaf, weet ik inmiddels beter. Straks, na een heerlijke warme lunch, laat ik mijn zoontje fijn met een vriendje spelen. En dan gaat dit meditatietype deze gedachten allemaal eens eventjes op wolkjes zetten en weg laten vliegen. Doe je de deur achter je dicht?

lees ook eens: kat in huis

like Like
8 antwoorden
 1. Jasmina
  Jasmina zegt:

  Ik heb ook al regelmatig geprobeerd te mediteren omdat ik hoopte dat het me rust zou brengen. Maar mediteren bleek toch niet mijn ding

  Beantwoorden
 2. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik ben geen type voor mediteren. Ik heb het een paar keer in bed geprobeerd maar ik viel zo wat in slaap. Misschien eens buiten bed proberen lol

  Beantwoorden
 3. Daisy
  Daisy zegt:

  Ik zou vaker moeten mediteren, want het is zo fijn. Nu probeer ik tussen het werken door een uur tot anderhalf uur te sporten. Goed voor mijn lichaam en ook voor mijn geest!

  Beantwoorden
 4. Rory
  Rory zegt:

  Oeps. Ik voel wat herkenning hier. Ik ga namelijk iedere dag (althans, dat probeer ik) een uurtje yoga doen en soms kies ik voor een meditatie. Ik heb precies hetzelfde gezegd tegen kind en haar vriendinnetje(s). Eentje van hen was inderdaad heel nieuwsgierig en vroeg zich af wat ik dan ging doen en waarom. Ik doe dat overigens in de kleedruimte tussen onze slaapkamer en badkamer (is open zonder deuren en mijn yogamat past er perfect).

  Beantwoorden
 5. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Je gedachten op wolkjes zetten is heerlijk! Ik doe het vaak voor het slapen gaan even mijn koppie leegmaken en dan de ogen sluiten.

  Beantwoorden
 6. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik vond het vroeger ook zweverig maar nu mediteer ik elke avond. En ja ik lig op bed en niemand mag mij storen.

  Beantwoorden
 7. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Haha, geweldig om te lezen, zie het al helemaal voor me! Ik vind mediteren soms ook wel fijn, maar doe ’t gewoon thuis.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)