En dan staat je leven ineens even stil

kracht, ziekenhuis

Afgelopen zondag gingen mijn man en ik heerlijk in het bos in Drenthe, wandelen. Het weer was fantastisch en we hadden het fijn samen. De volgende dag echter, ging het finaal mis. Aanvankelijk was er nog niets aan de hand en waren we lekker in de tuin bezig, toen mijn man ineens niet lekker werd. Pijn in de schouders, uitstralend naar de kaken en hij werd vreselijk kortademig. ik belde de huisarts. Die vroeg of we langs wilden komen en dat lukte gelukkig. Meteen na de eerste onderzoeken belde de huisarts een ambulance en in het ziekenhuis constateerden ze een hartinfarct.

Wat er dan allemaal door je heen gaat is bijna niet in woorden uit te drukken. Ik dacht dat ik hem ging verliezen, terwijl dat niet reëel is. Wie zegt dat het zo is, ze kunnen immers zoveel doen. Toch heb je zulke gedachten en die laten je ook niet meer los.
Maar wij vrouwen hebben een bijzondere gave: we zijn er als het nodig is. En hoe!
Ik regelde meteen alles, belde iedereen en stond klaar voor de kinderen, zij ook voor mij, zeker. In de ambulance had ik het even zwaar toen ik mijn dochter aan de lijn had maar later had ik geen tranen meer, die had ik even in de parkeerstand gezet.

Mijn man werd opgenomen op de hartbewaking en hij was daar in goede handen. Natuurlijk checkte ik nog wel even of de afdeling mij dag en nacht zou bellen, als er iets zou gebeuren. Ze beloofden dat ze dat zouden doen. Dat wist ik ook wel, maar toch…Om 23.00 die avond was ik thuis. Ik zat nog uren beneden om van alles door mijn hoofd te laten gaan….

De kracht van vrouwen

Deze gedachten zijn, wat er ook gebeurd en hoeveel verdriet je ook meemaakt in je leven, op het moment suprême ben je er! Wat een kracht hebben wij vrouwen dan toch he? Ik word daar iedere keer weer zo blij van. Ik heb het vele malen ook meegemaakt dat ik zo ziek was of zo vol van verdriet, maar dat ik op zo’n moment klaar stond. De adrenaline spuit door je lichaam en je gaat! In volle vaart vooruit en je zet je gevoelens, je ziek zijn, je verdriet, alles gewoon even in de wacht. Dan ben ik trots dat ik een vrouw ben en dat ik zo ongelofelijk veel kracht heb. Vrouwenpower!!

Met mijn man is het weer helemaal in orde, het was achteraf toch geen infarct en hij is weer thuis, we moeten allebei even flink bijkomen maar dat gaat helemaal lukken.

Lees ook: waarom mensen muizen haken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)