De week van DOE- Het – Zelf….

doe het zelf


In België is het de week van het doe het zelven…
Je snapt, mijn eerste associatie is: Help mijn man is klusser!
Het is een programma waar ik graag naar mag kijken, tenslotte: ‘geen schoner vermaak dan leedvermaak’, zoals het oude spreekwoord zegt.
Wat me vaak opvalt bij dit programma is dat de man in kwestie er een enorme zooi van heeft gemaakt, maar helemaal niet blij is met de hulptroepen die zijn puinhopen komen opruimen. Dat is, vind ik, maar ik heb een slechte geest, vaak het meest vermakelijkste van dit programma.

Overigens is dat niet het enige programma waar je de weerzin tegen hulp van professionals tegen komt. In dat programma waar beroepsverzamelaars, die hun hele huis tot aan de nok toe vol met troep hebben staan ( ooit zag ik een Amerikaanse variant, waar de familie inmiddels in een tent in de tuin sliep) zijn de verzamelaars in kwestie helemaal niet zo blij met de hulp. Oude beschimmelde stripboeken weggooien?? Het idee!!

Doe het zelf, zit stevig ingebakken

Bij sommige mensen zit het zelf-doen dus stevig ingebakken. Gelukkig voor ons was dat niet het geval bij de buurman die zijn eigen badkamer had aangelegd. Toen het water bij ons langs de muren begon te stromen, riep hij snel de hulp van een erkende loodgieter in. Deze wreef in zijn handen en sprak: “Ik ben dol op doe het zelf, het levert altijd werk op”

Ik heb wel eens het idee dat mensen weerstand hebben tegen het inroepen van hulp van een professional omdat ze dan moeten toegeven, dat ze het niet zelf kunnen.
Persoonlijk snap ik daar geen bal van. Waarom zou je alles zelf moeten kunnen?
Ik geef het onmiddellijk en eerlijk toe: ik kan een heleboel niet zelf!
Let op: ik kan niet fotograferen, geen website bouwen, geen wiskunde en ik kan geen Chinees.
Ik kan geen hond africhten  niks op hangen in die keiharde betonmuren in mijn huis, ik kan geen kleren ontwerpen en al helemaal niet borduren. Deze lijst is moeiteloos uit te breiden.
Daar schaam ik me allemaal helemaal niet voor. Ik doe het gewoon niet zelf!
Een mens hoeft namelijk helemaal niet alles te kunnen.

Die Belgen blaffen tegen de verkeerde boom. We hebben veel meer aan een week: ik kan het niet zelf!

Lees ook: kijk jij reality tv

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)