E-bikes alleen voor “ouwe wijven”? Echt niet!

e-bike

Dat de e-bike alleen voor ouderen is, is al tijden niet meer zo. De laatste tijd zijn het juist de scholieren en jonge moeders die de verkoop van de e-bike doet stijgen. Vrijwel iedere Nederlander heeft een fiets en gebruikt deze regelmatig. De elektrische fiets heeft heel veel voordelen, en deze gelden zeker niet alleen voor de ouderen in onze samenleving, iedereen kan hiervan genieten.

Voordelen van de elektrische fiets

De elektrische fiets heeft veel voordelen, simpel gezegd is het grootste voordeel dat je door de elektrische motor in de fiets met minder moeite een grotere afstand in kortere tijd aflegt. Als je ouder bent en je fietst niet meer zo snel, is het fijn dat je zonder veel moeite toch een flinke afstand kunt afleggen voor bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen of om op de koffie bij een vriendin te kunnen. Maar voor moeders is de elektrische fiets bijvoorbeeld een oplossing om het hysterisch drukke dagschema te kunnen doorstaan.

De kinderen op de fiets naar school brengen, op de fiets naar het werk. Tussendoor boodschappen doen, kinderen weer van school halen. Dan snel door naar de hockey. Op de e-bike gaat het stukken sneller en kom je niet moe en bezweet aan. En wat denk je van scholieren die dagelijks 10 of misschien wel 20 kilometer moeten afleggen naar school. Het openbaar vervoer is vaak duur en aansluitingen zijn niet altijd gunstig. Door ze op de elektrische fiets naar school te laten fietsen kunnen ze na het stuk fietsen de schooldag fris starten en na school zijn ze binnen en mum van tijd weer thuis.

Een ander voordeel van de elektrische fiets is dat je vaker de auto laat staan. Fietsen op een ‘gewone’ fiets kan vaak moeizaam gaan en naar een paar keer op de fiets naar het werk te zijn gegaan en moe aan zijn gekomen geef je het al weer op. Met de e-bike heb je dit probleem niet waardoor je het beter volhoudt. En door de auto te laten staan bespaar je maandelijks vele tientjes. Geen benzinekosten meer en parkeerkosten die steeds maar hoger worden. Het zorgt ook voor een ontspannende geest; geen stress meer door files, eenrichtingswegen in de binnenstad en op zoek naar die ene laatste parkeerplek in de overvolle parkeergarage.

Hip op de e-bike

De elektrische fiets is voor jong en oud. Er komen steeds hippere modellen in alle kleuren en maten. Elektrische herenfietsen, damesfietsen, omafietsen en zelfs cruisers. En al deze e-bikes zijn te pimpen met fietsmanden, tassen en kratten, kleurrijke fietsbellen en technische gadgets. Je maakt de elektrische fiets zo hip als jij wilt. Is de e-bikes voor “ouwe wijven”? Nou, echt niet dus!

lees ook: Reizen? dat doen we in stijl

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)