Keurige sneakers voor overal.

sneaker

Als je ergens aan kan afmeten hoezeer de tijden veranderen, dan is het wel aan de plaats van de sneaker in het modebeeld.

Nette sneakers voor dames, het is heel gewoon. Mijn arme moeder zou er een  hartverzaking van krijgen. Op gymschoenen naar je werk ? “hoe haal je het”, zou ze zeggen “in je bolle boeren hoofd”

In mijn moeders tijd, en dat is heus nog niet zo heel lang geleden, droeg een dame geen gymschoenen. Zo noemden we dat. Gympies, zeiden mijn vriendinnen, maar…je snapt het al, dat was geen net taalgebruik.

Hoewel ik mijn moeder wel een beetje snobistisch vond, en haar slogan: “wie mooi wil zijn moet pijn lijden”, nooit heb onderschreven, had ze wel een beetje gelijk.
De gymschoen van toen is eigenlijk niet te vergelijken met de sneaker van vandaag.
In sneakers zit heel wat technologische kennis. Dat zorgt ervoor dat sneakers prettig zitten en je voeten op de juiste plek ondersteunen. En daardoor is het heel verantwoord schoeisel.

het gymschoentje is sneaker geworden


Het gymschoentje van vroeger, helemaal plat zonder enig voetbed, bestaat niet meer. En daar hoeven we helemaal niet verdrietig over te zijn. Behalve dat ze de voet op geen enkele manier steunden, ventileerden ze ook niet. Wat tot gevolg had, dat ze ahum…nou ja…vreselijk stonken.

Daar hebben we allemaal lekker geen last meer van. De sneaker is geëvolueerd tot een schoen voor altijd en overal. ( Ik zou er niet mee gaan ballroomdansen, dat is het enige)
Wanneer je sneakers naar je werk wil dragen, ga dan voor eenvoud.
Kies een mooie witte, zwarte of bruin suède sneaker uit. Combineer die met een blazer,  blouse en nette broek of rok en maak het geheel weer wat zachter met nette sneakers.

Natuurlijk heb je ook heel mooie sneakers met veel kleurtjes, gekke veters en weet ik wat allemaal.
Vaak zijn die echt te leuk. Maar die zou ik dan toch maar niet naar je werk aandoen. ( of begin ik nu op mijn moeder te lijken??

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)