Vakanties voor vrouwelijke motorrijders

motor

Wat is er fijner om met de motor met vakantie te gaan? Lekker met een groep erop uit, mooie tochten maken, elke dag iets nieuws zien en meemaken.
Nieuwe wegen ontdekken, nieuwe horizonnen op zoeken!

Voor je met vakantie gaat moeten zowel jij als je motor in topconditie zijn, je gaat tenslotte een aantal dagen, zo niet weken op pad. En je wil niet dat je onderweg in de problemen komt.

Dus : laat je motor controleren en controleer je outfit ! Bij BikerOutfit kun je alles krijgen wat je nodig hebt op dit gebied. Motor kleding moet in de eerste plaats veiligheid bieden, maar het moet ook zeker comfortabel zitten. Je zit tenslotte heel wat uurtjes op de motor! En knellende schoenen, om maar eens een voorbeeld te noemen, gaan op den duur irriteren en dat gaat ten koste van je concentratie Dat moet je niet  hebben!!
En tenslotte: het oog wil ook wat. Het is helemaal niet erg als je motorkleding er ook nog eens leuk uitziet.

Verblijven onderweg

Het is een beetje een open deur maar…op de motor heb je niet echt veel ruimte om zaken mee te nemen. Dat maakt de optie kamperen onderweg wel wat lastig. Een tent, een slaapzak, gaspitje, pannetje…waar laat je het allemaal? En heb je daar nog zin in, na een dag rijden?

Het is veel handiger gebruik te maken van hotels en appartementjes. Daar staat je bedje opgemaakt klaar. De keuken is helemaal ingericht . En zijn er heerlijke douches: ook niet onbelangrijk, na een dag rijden! Je zet een wijntje koud terwijl je onder de douche stapt en daarna is het heerlijk genieten op een balkon of terras

Om op je route fijne slaapplekken te vinden kan je gebruik maken van Interhome

Dat is een heel handig programma , omdat je precies kan intikken wat je zoekt. Dat scheelt een heleboel gedoe en gezeur. Ze verzorgen jaarlijks meer dan 5 miljoen overnachtingen, dus ze weten hoe het moet!

Een hele fijne vakantie toegewenst!

 

lees ook : Autovakantie ? 12 tips voor een relaxte reis

 

like Like
5 antwoorden
 1. Felice Veenman
  Felice Veenman zegt:

  een vrienidn van mij , die hier niet meeschrijft doet dat met enige regelmaat. Ze gaat dan met de auto en het bevalt haar goed.
  Ik ga weinig meer alleen, maar vind dat op zich wel prettig om te doen. Maar ik ga dan met het ov, omdat ik niet mag autorijden ( en dus helaas ook niet op een motor mag rijden )

  Beantwoorden
 2. Felice Veenman
  Felice Veenman zegt:

  Het lijken mij heerlijke vakanties! Wij gaan eigenlijk altijd met de auto, tent achter in en verder een vaag plan wel we heen willen.
  Nooit iets boeken nooit iets vn te voren plannen. Nu de kinderen groot zijn gaan we vaker en wat korter

  Beantwoorden
 3. Simone
  Simone zegt:

  Ik ga op de scooter op vakantie. En alleen. Ik moet er eerlijk gezegd niet meer aan denken om met een groep te gaan, maar heb wel een scooter reisje met een goede vriendin in de planning. Ik heb 1 tas achterop en 1 met dingen die niet nat mogen worden, onder mijn zadel.
  Ik boek wél , al lang, van te voren alle hotels (omdat dit voordeel biedt) en let daarbij vooral op waar ik de scooter kan parkeren want niet alle hotels hebben een parkeerplaats er aan en sommigen hebben bv gravel of grint en dat is lastig. Soms bieden ze een plek onder dak aan.

  Beantwoorden
 4. Maria
  Maria zegt:

  Zo lang het nog mogelijk is gaan mijn man en ik met de motor op vakantie. Ik als achterop zitter, wel te verstaan! Bagage is inderdaad een punt en ik verbaas me over wat mensen 2 weken op vakantie met het vliegtuig meenemen. Wij hebben ieder 1 zijkoffer,.(past ongeveer 5 kilo in) de topkoffer is voor schoenen, fototoestellen en drinken! Inpakken voor 1 week…terwijl we regelmatig 3 of 4 weken weggaan! Dit jaar zijn we van Malaga naar huis gereden, via een grote omweg. Heen vliegen, terug met de motor. De motor hebben we laten brengen naar Malaga, door vrachttransport wat er in gespecialiseerd is…was voor ons de 1e keer! Onderweg naar hotels en we boeken daar , slechts 1 dag van tevoren. Waar het ons interessant lijkt, verblijven we of 3 dagen.We kijken waar het mooi weer is, passen daar onze route, die we thuis uitgestippeld hebben, eventueel enigszins op aan. Kleine wasjes in de wastafel van het hotel met de zeepvelletjes die je van thuis meeneemt. Licht, klein en handig! Grote was gaat naar de wasserette onderweg.We rijden overigens niet meer met een groep. Bevalt ons best, omdat je zo je plannen kunt wijzigen, indien nodig. Kan het elke motorrijder aanraden!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)