Het hart van je huis…..

grote tafel

Het hart van je huis heeft vier poten en een blad. Dat klinkt misschien vreemd, maar laat mij het uitleggen.
Het hart van je huis klopt namelijk aan die grote tafel in je keuken.

Laat mij een voorbeeld geven. Zoonlief woont al jaren zelfstandig. Laatst nodigde hij zijn vrienden van de middelbare school uit, bij ons in zijn ouderlijk huis. We zaten met zijn allen om de keukentafel en de jongens constateerden tevreden dat er bij ons toch he-le-maal iets veranderd was.

Ik verslikte me in mijn koffie. In de tussentijd was onze keuken volledig gerenoveerd. Van was-toe-hip-blauw naar is-nu-hip-strak-en-chroom ! “Ja”, zeiden de vrindjes. “ Dat kan zo zijn. Maar we zitten nog steeds om een grote tafel in de keuken” Ze zuchten tevreden. “Gezellig”

Nog een voorbeeld. Dochterlief verhuist van een piepklein appartementje naar een groter appartement. Er kan ingericht worden!!

En wat is het eerste wat ze zoekt? Juist. Een eettafel. En het liefst een grote robuuste kloostertafel

Dochterlief heeft het niet van een vreemde zal ik maar zeggen. Een grote tafel waar je tot in de kleine uurtjes met je vrienden omheen zit. Waar alles de revue mag passeren, waar je huilt van het lachen en soms huilt van verdriet. Waar je bakkies troost inschenkt. En waar je eieren met spek serveert voor slaperige pubers…Een stevige tafel, zo groot dat je de knutselwerkjes van je kleuters alleen maar voorzichtig opzij hoeft te schuiven, wanneer je wil gaan eten.

Zo’n grote tafel dus.

Het is leuk om zo’n tafel te zoeken, maar het valt altijd mee hem te vinden. Voor dochterlief en ik op pad gingen hadden we goed nagedacht.
Rechthoekige of ronde tafel?
Wat voor poten?
Uitvouwbaar of niet?
Hout of kunststof ?

Als je van te voren over dit soort zaken nadenkt, dan maak je het zoeken voor jezelf een stuk makkelijker.Veel succes en….veel plezier aan je tafel !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)