Is jouw huis geschikt om de rest van je leven in te blijven wonen?

jouw huis

Kijk eens om je heen in je eigen huis.
Woon je er met plezier, of zou je liever ergens anders wonen? Is dit de plek waar je oud wilt worden, of doe je dat liever in een ander huis, in een andere buurt of zelfs op een andere plek? Voldoet dit huis aan je eisen, nu en in de toekomst, of zijn er dingen die op den duur een probleem zouden kunnen worden? Is jouw huis kortom geschikt om de rest van je leven in te blijven wonen, of moet je op zoek naar een andere plek om oud te worden?

Staat het op de juiste plek?

Om te bepalen of jouw huis er eentje is voor de rest van je leven, moet je eigenlijk eerst maar eens kijken naar de plek waar het huis staat. Is dit de plek waar je de rest van je leven wilt blijven? Of heb je daar eigenlijk andere plannen voor?

Misschien woon je nu op een levendige plek, en kun je je niet voorstellen ooit rustiger te gaan wonen. Geniet je van de bedrijvigheid om je heen, en wil je deze echt niet meer kwijt. Dan zit je al op de perfecte plek. Het kan echter ook zo zijn dat je heel andere dromen hebt. Dat je jezelf juist op een rustigere plek ziet gaan wonen, midden in de natuur. Dan is het zaak niet te lang te wachten en uiteindelijk daar op zoek te gaan naar een woning die bij je past.

Probeer bij het bepalen van de juiste plek van je woning altijd een klein beetje in de toekomst te kijken. Waar heb je straks behoefte aan? Wil je dichtbij familie wonen, vind je het belangrijk om veel voorzieningen in de buurt te hebben? Een lijstje maken met alles wat jij belangrijk vindt als het gaat om de plek van je woning kan je vaak een heel eind op weg helpen.

Is je huis geschikt of geschikt te maken?

Voldoet de plek waar je nu woont al aan alle eisen die je stelt? Dan hoef je om die reden niet te verhuizen, fijn! Nu is het echter wel zaak om ook even kritisch naar je huis zelf te kijken. Is die ook geschikt om de rest van je leven in door te brengen?

Kijk daarbij naar eventuele hindernissen. Een trappetje naar de voordeur kan op den duur een probleem worden, al kun je dit eventueel oplossen door er een helling van te laten maken. Een trap in huis hoeft ook geen probleem te zijn; een bedrijf als Handicare kan daar binnen een dag een traplift op laten plaatsen. Hier vind je meer informatie: https://handicare-trapliften.nl/. Loop op deze manier alle eventuele knelpunten in en om je huis even langs, en bekijk of er oplossingen voor te vinden zijn. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt, en zeker als je graag in je bestaande woning wilt blijven wonen is het de investering vaak meer dan waard.

meer lezen? Misschien vind je dit een leuk artikel: regenachtig week-end

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)