Geen kerst zonder tafel!

tafel

Veel mensen denken dat de kerstboom het belangrijkste kerst-item is. Hoe kunnen ze zich zo vergissen!
Een kerstboom is leuk, natuurlijk, maar je kan ook je hele huis vol dennentakken hangen en grote rendieren ( met slee) in de huiskamer parkeren. Dit zeg ik om maar eens aan te geven dat je prima zonder kerstboom kan.

Welk item kan je niet missen met kerst? Juist: een hele grote robuuste tafel! Kerst is het feest dat zich rond de eettafel afspeelt. Niet alleen omdat je met je gezin en vrienden van een heerlijke kerstmaaltijd gaat genieten ( dat ook natuurlijk) maar omdat de tafel de plek is, waar de gesprekken zich ontwikkelen, terwijl er nog eens wordt ingeschonken. En wat komt er dan op tafel? Een spelletje!  En gaan we heerlijk, terwijl we nog een kerstchocolaadje stelen, een spelletje doen.

Als je nog geen stevige grote tafel hebt, of als tafel op instorten staat, of als je hem eigenlijk gewoon niet meer mooi vindt( we doen allemaal wel eens een miskoop), is dit het moment om de boel de boel te laten en eens een goede industriele woonwinkel te bezoeken. Eentje met ruime keus in robuste grote tafels. Zo’n tafel waar je kleinkinderen ook nog spelletjes aan gaan spelen.

Waar moet je op letten als je de tafel van je leven koopt

  • De tafel moet groot zijn, ook wanneer je maar een beperkte ruimte hebt. Want je wil er met veel mensen aan kunnen zitten. En het is ook fijn wanneer je laptop en puzzels  even aan de kant kan schuiven als jullie willen gaan eten
  • Als je weinig ruimte hebt, kies dan voor een bank die je overdag onder de tafel kan schuiven. Dat scheelt veel ruimte
  • Kies voor een dik en stevig blad, dat is tijdloos mooi.
  • Let goed op of het blad goed schoon te krijgen is: ik heb een marmeren blad, daar zie je kringen op, dat vind ik best vervelend.
  • Neem een tafel met eenvoudige rechte, stoere poten. Een ingewikkeld onderstel, gaat op den duur vervelen.
like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)