Is er dan echt niets meer heilig?

niets meer heilig

Mijn krant valt tegenwoordig rond een uur of zes ’s ochtends op de mat. Soms hoor ik hem vallen en dan denk ik: “ik mag nog even blijven liggen”, draai me om en val weer in slaap. Ik heb ooit een abonnement op de NRC genomen omdat het avondkrant was. ’s Ochtends had ik geen tijd om de krant te lezen en tegen de tijd dat ik thuis kwam was het alweer oud nieuws. Zeker met het internet van tegenwoordig veroudert nieuws vrij snel.

Een vriendin van me waar ik binnenkort naar toe ga vroeg of ik een paar kranten mee kon nemen. Dat is natuurlijk geen probleem, hij valt tenslotte al om zes uur op de mat en voor achten vertrek ik toch niet. Ik moet me natuurlijk ook fatsoenlijk soigneren. Die vriendin weet dat ik al jaren op de NRC geabonneerd ben en was verbaasd dat ik die al zo vroeg kon meenemen. “Is er dan helemaal niks meer heilig?” verzuchtte ze.

Is er echt niets meer heilig?

Niets is meer heilig tegenwoordig, de NRC komt nog steeds trouw rond zes uur, maar nu ’s ochtends in plaats van ’s avonds. Vroeger had ik nog contact met de bezorger, maar dat is ook verleden tijd, want rond zes uur ’s ochtends doe ik nog mijn best om te slapen. Nu ik veel vaker thuiswerk dan vroeger veroudert het nieuws ook minder snel. Ik lees de krant gewoon tussen de bedrijven door en meestal is hij voor zes uur ’s avonds wel uit.

Is er dan echt niets meer heilig? Ik kan zo snel niks bedenken, wat vroeger als vaststaand werd beschouwd en dat nu nog steeds als onomstreden wordt geaccepteerd. Ik daag jullie uit iets te verzinnen. Ondertussen neem ik volgende week gewoon de krant van die dag mee naar mijn vriendin!

of toch …..

Het is voor haar man hè, die is het namelijk zat om steeds alles digitaal te moeten lezen. Zo blijken sommige dingen toch heiliger te zijn dan je zou verwachten.

lees ook: de krant voor al uw nieuws

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)