Intelligente Lockdown

intelligente lockdown

En inmiddels is het week 7 van de intelligente lockdown. Dit heb ik opgezocht want ik heb werkelijk geen idee de hoeveelste dag van de gijzelingssituatie het eigenlijk is. Vaak heb ik ook geen idee wat voor dag het is en moet ik hiervoor mijn telefoon gebruiken, die is smart! Sinds een paar weken hebben we dan ook de extra vrije dagen, tot nog toe pasen en koningsdag. Die vallen dit jaar allemaal lekker door de week om de bevolking nog even wat meer van slag te maken. Heel fijn wel.

Thuiswerken

Maar inmiddels ben ik aan het thuiswerken gewend en het geeft wel een stuk meer rust. Geen ov-stress, geen kantoor-stress, geen cursussen, geen opleidingen, geen vergaderingen hier of daar, geen overlegjes.Dat is een voordeel van onze intelligente lockdown. Maar….ook geen praatjes over koetjes en kalfjes, even kletsen, even een ommetje, even sparren, even een kopje koffie. Het is wel even wennen maar ik lijk er al wel aan gewend te zijn.

Huis en tuin en intelligente lockdown

Ik woon al drie jaar in mijn huis en boven heb ik 3 kamers. Een slaapkamer en 2 opslagkamers. Opslag is bij mij kennelijk een zeer ruim begrip. Hier kwam ik achter toen ik besloot deze kamers op te ruimen en in te richten. Het was ff doorbijten maar van een van de kamers heb ik met dank aan de intelligente lockdown, een kantoortje gemaakt. Ik zat altijd gewoon aan de keukentafel en nadat ik klaar was met werken, was ik altijd wel ff bezig met opruimen. Nu heb ik boven alles staan en na het werk, doe ik de computer uit en de deur dicht. Ik kan alles gewoon zo laten staan en dat is wel fijn.

tuin

Ook mijn tuin heb ik aangepakt en er wat fleurigs ingeplant. Dit is ook fijn en het valt me eigenlijk wel op dat best heel veel mensen groene vingers blijken te hebben. Zelfs ik had er toch wel plezier in, beetje snoeien, onkruid weghalen, plantjes poten. En ze beginnen ook nog mooi aan te slaan en te groeien. Ik ben wel tevreden.

lezen en puzzelen

Verder heb ik weer ontdekt hoe leuk ik het vind om legpuzzels te doen. Ik ben nu aan mijn vijfde bezig en ik kan er helemaal in opgaan. Ook boeken lezen. Ik had nog een stapel boeken die ik wilde lezen maar steeds niet aan toekwam. Of. Liever gezegd, ik dacht er geen tijd voor te hebben. Nu blijkt dat ik er altijd wel tijd voor had maar deze tijd gewoon verkeerd indeelde. Er zijn absoluut wel zaken die ik er, ook na de intelligente lockdown in wil houden. Onder andere legpuzzels en boeken lezen. Gewoon lekker jezelf afschermen van de rest van de wereld en in je eigen bubbel zijn. Dat heeft ook wel wat. Hoe is het verder met iedereen?

like Like
LikeLove
3
20 antwoorden
 1. corrina
  corrina zegt:

  Ik probeer het beste ervan te maken. Maar begin het wel beu te worden. Gelukkig nog naar werk en verder maken we het gezellig in en rondom huis

  Beantwoorden
 2. corrina
  corrina zegt:

  Ik maak het er het beste van. Kan nog steeds elke dag naar kantoor ben de enige die daar echt nog mag zijn. Verder vermaken we ons in en rond het huis

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  – mag ik stiekem een beetje jaloers zijn- ik ben nog gewoon aan het werk en soms is dat wel prettig, het is lekker rustig op straat etc maar ik kom ook in supermarkten en daar is het zo’n chaos. Ik ben heel blij dat ik aan het werk ben hoor maar ik zou stiekem ook wel even een weekje in echte lockdown willen zitten in mn huis lol maar langer hoeft ook niet

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik ben al blij dat we geen echte lockdown hebben, haha. Ik wil nog wel gewoon zonder toestemmingsbriefje naar buiten kunnen. Maar het lijkt alsof de drukte op straat en in het ov weer wat begint toe te nemen. Mensen raken uitgekeken op de maatregelen lijkt het wel. Ik hoop dat wij over een tijdje ook weer naar kantoor kunnen, ook is het maar voor de helft van de werkweek. 2 dagen kantoor en 2 dagen thuis oid.

   Beantwoorden
 4. Joyce - SomedayTodayNL
  Joyce - SomedayTodayNL zegt:

  Ik heb er ook geprobeerd het beste van te maken. Lekker bloggen, online bedrijfje begonnen, wat aan de tuin gedaan. Maar ben wel heel blij dat ik over een week gewoon weer mag gaan werken (onderwijs).

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Oooh, namens alle ouders van Nederland: wij zijn ook heel blij dat je over een week weer mag beginnen:-) Volgende 10-minuten gesprekken krijg je vast veel flessen wijn en chocola:-)

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ja, die rust. Het heeft even geduurd bij mij maar ik lijk nu wel in die flow te zitten. Niet meer moeten maar mogen. Dat is wel fijn. Videoconferencing vind ik tot nog toe nog helemaal niks. Ik ben de hele tijd op details aan het letten in plaats van op de inhoud van de vergadering. Hey, die collega heeft zo’n boekenkast, apart, ik had ‘m eerder met een billy gezien en waarom dan? En waarom heeft zij gekozen voor die kleur muur? En jeetjemina, ik had mijn haar ook wel even kunnen doen……Maar ik heb ze gelukkig niet zo vaak;)

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Oooh, schilderen:-) Superleuk! En ja; het is nu het uitgelezen moment om de oude hobby’s weer op te pakken en te gaan bedenken hoe we deze gaan vasthouden. Heerlijk om je te kunnen verliezen in niet-alledaagse bezigheden. Al is mijn hoop dat ze wel weer alledaags worden!

   Beantwoorden
 5. Tielke
  Tielke zegt:

  Ik herken mij er volledig in; ik kan nu ook steeds beter het werk helemaal los laten… wat dan wel weer resulteert in teveel werk in een paar dagen deze werkweek van maar 2 dagen, en ik dus in de avond door moet werken én dit weekend om alles op tijd af te hebben als Duitsland weer aan t werk gaat maandag. Maar wel lekker 5 dagen achtereen niks voor t werk gedaan en gewoon een hele middag gepuzzeld en de kinderen vermaakt, heerlijk!
  Ik wil t lezen en puzzelen er ook in houden, hopelijk lukt t!

  Beantwoorden
 6. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Altijd fijn, zo alles op te ruimen en te herindelen! En het kletsen over koetjes en kalfjes mis ik ook erg sinds het thuiswerken.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik bel iedere dag wel even een collega om bij te kletsen. Dit is heel fijn en zo hou je de verbinding nog een klein beetje, ook al is het enorm afgeschaald!

   Beantwoorden
 7. Chloë
  Chloë zegt:

  Hier was het ook even wennen aan het nieuwe ritme, maar nu loopt alles weer op rolletjes. We genieten vooral van dat uurtje extra slaap
  Nu de ochtendrush onbestaand is. Ik denk dat ik dit echt het meeste ga missen…

  Stay safe

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ja, dat klopt. Dat is wel heel fijn. Hier zijn de ochtenden meestal ook druk, vanaf het moment dat mijn voeten de vloer naast het bed raken. Nu zijn ze echt een stuk rustiger. Plusje.
   Stay safe too!

   Beantwoorden
 8. rachel
  rachel zegt:

  voor puzzelen heb ik helaas geen tijd, mijn intelligente lockdown is gewoon facturen maken en bouwtekening lezen en bewerken en op locatie foto’s maken

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ah, ik zie lezen en foto’s maken:-) Dat is ook leuk! Maar work as usual dus voor jou. Hier toch wel een switch. Ook gewoon werken maar toch anders. Sterkte de komende periode. Stay safe!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)