Geef jouw gebit extra power met deze tips!

mondverzorging

Is jouw mondverzorging al een goed voornemen?

De kerstdagen zitten erop. Oud en nieuw is gevierd. Je tanden hebben waarschijnlijk een flinke opdonder gekregen. De buikjes zijn vast en zeker vol gegeten en je lever kan geen champagne meer zien.

Na deze hectische tijd is het gevoel van futloosheid vaak heel erg aanwezig. Je hebt vast enorm veel energie gestopt in anderen. Je huis gezellig maken voor het bezoek, nog een extra kerst decoratie stuk halen en cadeautjes kopen voor je naasten. Na deze maand heb je vast 1 groot goed voornemen in je hoofd: tijd voor jezelf!

Bij tijd voor jezelf nemen kun je aan veel dingen denken. Lekker op de bank ploffen, een rondje gaan lopen met je viervoeter of naar de kapper gaan voor wat verwennerij. Vergeet alleen 1 belangrijk ding niet: tijd voor je gebit!

Je mondverzorging bijhouden zou geen goed voornemen moet zijn, maar een dagelijkse gewoonte! Je kan jezelf dan misschien niet al te levendig voelen na de chaotische decembermaand. Het is wel echt belangrijk dat je dit bijhoudt. Hoe je dit doet? Bij deze een aantal tips zodat je gebit weer flink opfleurt.

Houd je mondverzorging op peil met een elektrische tandenborstel

Het hebben van een elektrische tandenborstel is een van de belangrijkste onderdelen van je dagelijkse mondverzorging. Je zou het moeten zien als alle dagelijkse bezigheden. Je eet iedere dag bepaalde maaltijden. Je doet iedere avond een van je fijne oversized slaapshirts aan. Zo dien je ook iedere dag je mondverzorging goed uit te voeren.

Tandenpoetsen hoort hier ook bij, maar dan 2 x 2 minuten per dag. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Een elektrische tandenborstel maakt namelijk veel meer poetsbewegingen dan jij zelf zou doen met een handtandenborstel.

Deze extra poetskracht maakt het mogelijk dat jouw gebit niet meer belemmert wordt door een ophoping van bacteriën en tandplak. Je mondverzorging gaat er ook flink op vooruit.

Tandenragers doen wonderen

Tandenragers, ook wel interdentale ragers, zijn handige hulpmiddelen om die irritante etensrestjes weg te halen tussen de tanden. Ze doen niet alleen dat. Ze halen ook tandplak was tussen de tanden. Als dit niet weggehaald wordt, dan is de kans groot dat je last krijgt van tandsteen en gaatjes. Je adem kan er zelfs van gaan stinken.

Je kunt tandenragers makkelijk meenemen en opbergen, aangezien ze niet veel ruimte in beslag nemen. Koop er bijvoorbeeld een leuk bewaardoosje bij of bewaar de tandenragers in een zijvakje van je tas. Het is een kleine moeite om ze mee te nemen. Iedere dag een rag, zorgt voor een extra sterke lach!

Versla hardnekkige bacteriën met mondwater  

Je zou denken dat mondwater alleen gebruikt wordt voor het krijgen van een frisse adem. Dat klopt eigenlijk ook wel als een bus. Bacteriën zijn ook wel de reden voor je slechte adem. Maar bacteriën zorgen ook voor meer problemen. Denk aan gaatjes of tandvleesontstekingen.

Mondwater heeft ingrediënten die ervoor zorgen dat bacteriën die zich in je mond schuilhouden, verslagen worden. Door even een aantal seconden te spoelen, maakt u de bacteriën zo los.

Dus wat ga je halen als je even voor jezelf de stad in gaat of voor jezelf gaat speuren op internet? Een elektrische tandenborstel, tandenragers en een fles mondwater. Het starterspakket voor een goede en vooral sterke mondverzorging.   

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)