Ik heb een opstandige bui

vandaag

Vandaag heb ik een uiterst opstandige bui.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dat is wel heel vreemd, normaal gesproken ben ik de zachtheid en meegaandheid zelve.
Ik help oude dametjes de straat over, als het moet haal ik de boodschappen voor ze. Geen enkel probleem al willen ze drie mud piepers…

Ik voeder en aai wildvreemde katten en geef een euro aan de draaiorgelman die al zo lang ik hier in A. woon (een gezegende 29 jaar) iedere zaterdag met een vals draaiorgeltje en een paardje de straten van het centrum onveilig maakt.

Ik luister met de grootst mogelijke aandacht naar de klachten van de buurvrouw over haar verschrikkelijke ex-man. Laat op geen enkele manier blijken dat ik de man steeds beter begin te begrijpen…

Maar vandaag….

Maar vandaag, is dat niet zo. Vandaag heb ik een opstandige bui. Een echte oprechte opstandige bui.
Ik krijg een email van iemand die doet of ze me een reuze aanbod doet. In feite wil ze voor bijna niks adverteren. Normaal gesproken, zou ik haar tactvol negeren. Vandaag plan ik een boos telefoontje.
Wat nog veel erger is: ik zit dat telefoontje met intens genoegen voor te bereiden…

Vandaag zou ik moeten werken. Lang niet iedereen realiseert zich dat, maar websites zijn eigenlijk altijd huizen met achterstallig onderhoud. Er zijn altijd linken die gefikst moeten worden, cornerstone content die gecreëerd moet worden, plaatjes die te zwaar zijn..
Allemaal om Mr Google te plezieren en bij hem in het gevlei te komen.
Doe ik altijd. Ik ben het braafste meisje van de klas , dat ze daar nu nooit eens een serie aan besteden, ik please Mr Google.

Maar vandaag kan hij de hik krijgen. Of op zijn goed Amsterdams: de vliegende vinkentering.

Ik doe het lekker niet, ik schud mijn haar los en ga naar buiten. Madeliefjes en paardenbloemen plukken alsof ik 5 jaar oud ben. En morgen, ik beloof het, morgen ben ik weer het braafste meisje van de klas…

lees ook eens over passieve agressie

like Like
5 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  Af en toe zo’n opstandige dag moet kunnen hoor, dat lucht ook weer op en geeft vaak energie om daarna weer lekker vol aan de slag te gaan.

  Beantwoorden
 2. mandy
  mandy zegt:

  pff zo herkenbaar soms, ik denk dat het wel oké is als je soms zo’n dagje hebt, als je er inderdaad maar niet in blijft hangen en morgen weer de oude bent :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)