Ik ben jaloers op Elon Musk

instagram

Elon Musk heef Twitter opgekocht en als ik het nieuws goed heb gevolgd, heeft hij direct de hele top ontslagen.


Het stelletje lapzwansen had Trump geschorst van Twitter.  Oké, zo iets kost een paar miljoen, maar dan heb je ook wat. Of om preciezer te zijn: je bent ook wat kwijt.
Weg met die salamanders! En een nieuwe frisse staf op de directiezetels. Ik zag groen van jaloezie

Ik wil Instagram kopen

Lieve lezers, ik beken het eerlijk: ik wilde dat ik Elon Musk was. Niet vanwege de miljoenen, hoewel ik moet toegeven het lijkt me wel lekker nooit meer te hoeven kijken wat iets kost, maar het gewoon te kopen. Maar dat is niet het belangrijkste.  Ik ben jaloers omdat ik zo heel graag Instagram zou willen kopen.

Het lijkt me niet nodig om direct de hele directie te ontslaan. Ermee dreigen, lijkt me genoeg. Een ieder die niet volgens de regels werkt, vliegt eruit en moet zijn/haar auto inleveren.
Dan zullen er – vrees ik – toch wel wat koppen gaan rollen, want mijn regels zijn pittig, dat verzeker ik je.

De eerste en meest belangrijke regel zal zijn, dat alle geplaatste foto’s authentiek moeten zijn. Fotoshoppend is verboden en die mogelijkheid is ook per ommegaande uit Insta verwijderd. Als je een filter gebruikt is het duidelijk een nep filter. Een filter dat alles roze maakt. Of groen. Ik huur wel een paar gekke nerds in, die daar raad mee weten.

Omdat ik geld zat heb, hoef ik aan Instagram niks te verdienen. Het enige wat het op moet brengen, is haar eigen onderhoud (ja ik ben natuurlijk niet helemaal gek) Het is nog even rekenen, maar ik denk dat dat het aantal reclames terug kan tot een reclame per 50 berichten (in plaats van het huidige 1 per 5). Mensen met minder dan 2000 volgers mogen gratis reclame maken. En daarboven mag het eenvoudig niet meer.

Het zal even schokkend zijn

Dit bericht zal met name schokkend zijn voor influencers: mensen die doen of ze geheel toevallig product X gebruiken, maar daar stiekem dik voor betaald worden. Dat kan dus niet meer. Authentiek, wordt het codewoord zodra ik Instagram in handen heb.

De laatste verandering die ik door ga voeren is eigenlijk geen verandering. Het is het uitvoeren van eerder aangekondigd beleid. In goed Nederlands: doen wat je gezegd hebt. Alle onaardige opmerkingen, alle haatdragende oproepen, alles maar dan ook alles wat niet bijdraagt aan een vreedzame samenleving, wordt direct van Instagram gekieperd.

Een ding weet ik zeker: mijn Instagram wordt de meest gelezen, meest geliefde van alle social media.
Want tenslotte: wie zit op al die onechtheid en haat en nijd te wachten.
Niemand toch?

lees ook eens: the social dilemma

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)