De wereld achter het krantenverhaal

twee vrouwen

Het verhaal achter de twee vrouwen. (zoals ik dat zie)

Een 78-jarige vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag overleden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch na ruzie met een andere patiënt. De politie heeft een 81-jarige vrouw aangehouden.”
Bron Nu.nl

Als jullie zo’n berichtje lezen, hebben jullie dan ook, dat er een luikje in je hoofd openspringt en dat de verhalen daardoor naar buiten tuimelen?

De twee vrouwen kenden elkaar

Het eerste wat ik dacht was: op deze leeftijd nog een rondje mekaar de tent uitvechten? Hoe haal je het in je hoofd zeg, schaam je een beetje en wordt volwassen!
Maar, dat deden ze dus duidelijk niet, wat zou er aan de hand zijn, dat twee vrouwen die toch meer dan hoog bejaard zijn met elkaar op de vuist gaan?

Ik denk, dat ze elkaar misschien wel uit hun kindertijd kennen. Ze groeiden samen op in dezelfde armoedige straat, waar grote gezinnen woonden. De vaders waren allemaal aan de drank en de moeders waren afgeleefd en oud voor ze 35 waren.  Zo’n straat weet je wel. De twee vrouwen waren dikke vriendinnen. Totdat….(ja hier moet ik nog even iets heel ernstigs voor verzinnen, maar sorry ik schrijf een blog, geen roman)

Goed er gebeurde iets naars en vervelends, en ze verloren elkaar uit het oog. Het leven ging zoals het ging. En nu liggen ze allebei in het ziekenhuis. De vrouw van 81 heeft als eerste door dat haar beste vriendin van vroeger in het zaaltje naast de hare ligt. Ze controleert het twee keer en dan weet ze het zeker. Ze zoekt de vrouw op, niet om ruzie te maken maar om bij te praten.

Helaas…

Helaas loopt het fout af: de andere vrouw schrikt zich helemaal te pletter, maait wild om zich heen en kukkelt uit bed. Met de fatale afloop….

Geef toe: deze versie kan. Ik heb ook ernstig de versie overwogen waarbij de vrouwen als jaren bezig zijn elkaar om het leven te brengen. Omdat de een de vent van de ander heeft ingepikt. Het was een heel rijke vent, dus gezien hun achtergrond wat je noemt een catch. En nu na al die jaren ziet de vrouw van 81 haar kans schoon.

Natuurlijk, het kan ook zo zijn dat de vrouw van 81 door geesten werd beheerst op het moment dat zij de andere vrouw uit het bed gooide. Met geesten weet je het namelijk nooit. Die kunnen zo vervloekt onbetrouwbaar zijn.

Nou ja, er zijn ongetwijfeld nog wel een aantal versies denkbaar. Laat ze me horen.

lees ook eens Ophemelen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)