Wat heeft iedereen toch met dolfijnen?

dolfijnen

Dolfijnen, wat is het toch dat iedereen er iets mee heeft?

 
Ik geef het eerlijk toe, het zijn werkelijk prachtige beesten om te zien. Sprookjesachtig mooi. Ze zijn ook heel slim. Dat is ook leuk! Het is fijn als een dier slim is, maar daar is voor mij dan de kous wel mee af. Mocht ik in de buurt zijn en de kans krijgen, zou ik beslist mijn kansen grijpen en een poging wagen of ik ze in het echt kon zien. Zeker weten dat ik daar intens van zou genieten.

Maar lukt het niet, dan lukt het niet. Niet het einde van de wereld.

Er blijken een heleboel mensen te zijn, die welhaast magische krachten aan de dolfijn toeschrijven.
Zwemmen met dolfijnen zou autisme kunnen genezen. Dat is lang nog niet alles. Ik citeer:

Zwemmen met dolfijnen doet oefeningen op een speelse manier en heeft positieve effecten op de intellectuele capaciteit. Het beïnvloedt het immuunsysteem, stimuleert en ontwikkelt het geweten, verhoogt de aandacht en zelfcontrole.  
Bron corendoncare.nl

Waarom perse dolfijnen

Dat snap ik dus niet… Ik geloof wel dat beweging, water, dieren en aandacht van je medemens goed voor je is, maar waarom moeten daar dan per se dolfijnen bij?

Het valt me ook op dat heel veel mensen, die “iets” met dolfijnen hebben, dat helemaal niet in de praktijk brengen. Sterker nog in mijn hele (best uitgebreide) vrienden- en kennissenkring, ken ik maar één heel jonge vrouw (dochter van een vriendin) die haar liefde voor de dolfijnen in de praktijk brengt. Ze heeft gewoon een tijdlang in een dolfijnaquarium ergens in een ver land gewerkt.
Dat snap ik dan weer wel. Je wilt iets en je doet iets.

Voor veel mensen is een dolfijn kennelijk: ik droom iets en ik doe niks…
Mag eigenlijk ook wel…

lees ook: de week van het geld

like Like
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)