Home made complottheorieën.

complottheorie

Een complottheorie, is veel minder ingewikkeld dan je denkt…Je kan ze makkelijk thuis maken.

Daar kwam ik deze week achter. Mijn zusje had me geïnspireerd tot het breien van een ingewikkelde trui. Voor de breisters onder ons: het tel patroon loog er al niet om en ik breidde ook voor het eerst van mijn leven een trui op een rondbreinaald. Zonder patroon , op gevoel. Enfin het ding was af en ik had een foto nodig. Een vriendin maakte een foto en tot mijn stomme verbazing zag ik dat het waar was!

Ik was echt afgevallen. Tot dan toe nam ik aan dat vrienden en familie dat maar zeiden, om me op te vrolijken… Dat het een soort complot was.

een complottheorie heeft een doel nodig


Een complottheorie kan niet zonder doel en dat doel moet een beetje voor de hand liggen, dat moet eigenlijk iedereen direct kunnen begrijpen. In het geval van Pizza gate is het ook hele duidelijk: machthebbers willen hun perverse lusten kunnen botvieren. Nou dat willen we toch allemaal?
In mijn geval was het ook makkelijk.

Ze wilden voor me verborgen houden dat ik maar mollig bleef, omdat ik anders saggerijnig zou worden. En aan saggerijnige Felice daar hebben ze niets.
En zo komen we als vanzelf bij een volgend belangrijk punt als je bezig bent met het maken van een complot theorie. ZE.
Je kan niet zonder ZE. Daarbij moet je in de gaten houden dat je ZE zo groot en ondoorzichtelijk mogelijk houdt. Anders werkt ZE niet.

Kijk als ik dacht dat alleen mijn huisgenoten mijn zoet hielden met aardige praatjes over mijn lijn, dan was ik natuurlijk nooit in een complot gaan geloven ( ik ben niet gek natuurlijk) maar ook mijn vrienden zeiden het en de buurvrouw en mijn tuingenoten op de volkstuin en die oud collega die ik laatst tegenkwam.  Ze zaten allemaal in het complot.. Dacht ik.

Nu weet ik beter.  Ze zaten niet in een complot om te zorgen dat ik dacht dat ik slank was.
Ze zitten in een complot dat ik truien voor ze ga breien. Maar dat ga ik niet doen hoor.

 Ik ben niet gek

lees ook eens: het nut van een complottheorie

like Like
11 antwoorden
 1. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Hahaha! Goed dat je ZE doorhebt hoor. Anders was je geheid voor het grote truiencomplot gevallen. Dan was je alleen maar bezig geweest met breien. De rest van je leven. Precies wat ZE hadden gewild. ;-)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)