Hoezo niet eerlijk?

niet eerlijk

Bij mij ontstaat enige verwarring over wat ‘niet eerlijk’ nu toch is.

We leven, vergeef me als dit een schok voor je is, in een pandemie. Dat vinden we met z’n allen reuze vervelend en dat is het gewoon ook, want om grootschalige uitbraken van het virus te voorkomen, is onze vrijheid te gaan en staan waar we willen enigszins aan banden gelegd.

De grootste kans om meer bewegingsvrijheid te creëren lijkt te liggen in inenten tegen dat virus.
Dat is nogal een gedoetje, zeg maar. 17 miljoen mensen ( nou kinderen gaan er weer af) inenten.
Duurt even.

Nu is het natuurlijk fijn voor de mensen die zijn ingeënt en dus niet meer ziek kunnen worden, als ze weer wat meer vrijheden zouden kunnen genieten. Ingeënt en wel, mag je op een terrasje zitten, naar de bioscoop, uit eten. Op die manier kan de horeca ook weer langzaam open, die mensen hebben echt heel erg moeten afzien. Win-win all around. Zou ik zeggen

Echter, tegen het plan dat je gevaccineerd meer zou mogen dan ongevaccineerd, is enorm veel verzet. Uit een voor mij onverwachte hoek. Namelijk uit de hoek van de mensen die zich niet willen laten vaccineren. Zij stellen dat voorrechten voor zij-die-gevaccineerd-zijn niet eerlijk is.

Niet eerlijk ??

Daar snap ik zoveel als niks van. Je hebt in ons land de keus: je laat je wel of niet prikken. Mag je helemaal zelf weten. Mensen die zich niet willen laten inenten doen dat omdat ze bang zijn dat ze van het vaccin ziek worden. Dat kan je denken, laat je je lekker niet prikken. Vrije keus.

Ik denk niet dat ik ziek word van een vaccin, dus ik laat me vaccineren, mijn vrije keus.
Ik mag vervolgens op een terrasje zitten, maar loop het risico vreselijk ziek te worden. De niet gevaccineerden mogen niet op het terrasje, maar lopen niet het risico vreselijk ziek te worden.
Helemaal eerlijk.

Want elke keus heeft consequenties en met de keuzes die je maakt, dien je de consequenties te accepteren. Dat is niet niet eerlijk. Dat heet volwassen gedrag. De Engelsen zeggen het heel mooi: You can’t have the cake and eat it…

lees ook eens : dat is nu eenmaal een persoonlijke keus

like Like
Like
1
9 antwoorden
 1. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik snap het verzet sowieso niet helemaal want het is én én. Als je gevaccineerd bent ‘mag’ je straks meer maar die toegang krijg je straks ook als je niet gevaccineerd bent maar wel een negatieve testuitslag kunt laten zien. Lijkt me logisch. Denk dat als er vanuit de politiek met meer daadkracht was gehandeld en betere keuzes waren gemaakt en minder met 2 maten was gemeten, dat er meer vertrouwen zou bestaan bij de burgers.

  Beantwoorden
 2. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Je hebt wel gelijk dat iedereen zijn eigen keuzes maakt dus dat heb je mooi gezegd. Ik wil me wel laten enten maar heb azer geweigerd omdat ik voor heel veel medicatie allergisch ben en zowel het GGD als de Huisarts niet kon vertellen in hoeverre ik allergisch zou zijn voor dit medicijn

  Beantwoorden
 3. rachel
  rachel zegt:

  ze lopen hier te rommelen en ik ben, nee was er al klaar mee. vorig jaar waren de cijfers niet zo hoog en was zelfs alles nog open. het vaccineren is een lachertje en ik ga daar maar niet verder op in ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)