Dingen die voorbij gaan

dingen die voorbij gaan

een stukje over mensen en de dood: dingen die voorbijgaan

“En dooooorrrrr”, riep mijn vriendin dan, die een powervrouw was van het zuiverste water. Ik mis haar nog elke dag.
Haar vrolijke gekte, haar sjekkies, haar bulderende lach, onze lange gesprekken.

Ik erger me dagelijks aan vaccinatie – zeurdozen, mensen met een al dan niet geestelijke vergiet op hun kop. Aan mensen die roepen dat ze recht hebben op een biertje op een terras, want thuis smaakt dat biertje niet. Aam lieden die roepen dat ZE het allemaal niet begrijpen

Mensen en dingen die voorbij gaan

Aan mensen die de pandemie misbruiken om leugens te verspreiden, angst aan te wakkeren en onze democratie ondermijnen. Waarom wil je doelbewust chaos veroorzaken, wat is je doel, vraag ik me dan af.

Ik zou dat niet moeten doen natuurlijk. Niet zen. Negatieve energie – lieve help, wat haat ik dat woord – “En”, zeggen mensen die het weten kunnen, “je hebt er alleen maar jezelf mee”.

Dat laatste is waar, helemaal waar. Hoe ik me ook erger, ik krijg er de doden niet levend mee. ik moet me neerleggen bij de dingen die voorbij gaan
Het enige wat ik krijg is een arm die jeukt, jeukt om uit te halen. En dat lost, gezien mijn postuur en mijn kracht, zeker niks op. Stukjes tikkend probeer ik het verschil te maken.

De wetenschap dat je iemand nooit meer terug krijgt, maakt klein. Nooit is lang. Erg lang. De dood is niet omkeerbaar. Niet terug te draaien, niet met excuses of toeslagen goed te maken. Hij is er en je moet het er gewoon mee doen. Of je het leuk vindt of niet. Of je recht hebt op dierbaren die leven of niet.

En daarom, juist daarom, maak ik me boos op mensen die zeuren over zaken die vervelend zijn. Dat zijn ze  absoluut, maar ze zijn oplosbaar. Ze gaan over. Duurt misschien veel langer dan we hoopten, het is misschien nog vervelender dan we dachten, maar het gaat over. Het is omkeerbaar.  Er komt een moment, dan kunnen we weer verder. Want we leven nog…

wat vrolijkers lezen ? Lees Zen, karma en andere ongemak of lees: wat ons drijft

like Like
Like
1
12 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Beetje bij beetje komt het goed er zijn veel ergere dingen in het leven. Helaas heb ik al jong geleerd om om te gaan met tegen slagen en het motto het gaat eigenlijk best goed probeer ik dan ook eigenlijk altijd te gebruiken

  Beantwoorden
 2. Mitchel
  Mitchel zegt:

  Beetje bij beetje gaan we steeds meer vrijheid krijgen. Het is nu enkel een langeeeee streep, voor het einde van de pandemie. Daarna wordt het inderdaad meer een griep, want het gaat niet meer verdwijnen.

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik ben het absoluut met je eens, maar toch heb ik ook dagen dat ik het liefst direct terug zou willen naar mijn normale leventje, dat je niet overal over na hoeft te denken, dat je gewoon weer met een vriendin kunt afspreken, dat je naar de winkel kunt gaan om iets op te halen omdat je dat op dat moment nodig bent of dat je gewoon je vakantie kunt boeken zonder overal rekening mee te moeten houden. Natuurlijk besef ik mij goed dat gezondheid voorop staat, maar dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is om positief te blijven denken.

  Beantwoorden
 4. Farah
  Farah zegt:

  Helemaal waar! Ik probeer social media (lees: facebook) te vermijden, wat een negatieve energie! Ik gebruik vooral mijn verstand, kijk wat mogelijk is en hoe we er aan toe zijn. Er komt een dag dat we dit achter ons kunnen laten en weer voor hele andere uitdagingen zullen staan.

  Beantwoorden
 5. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Helemaal mee eens. En die arm van mij jeukt ook wel eens. Maar ja, daar heb je inderdaad alleen jezelf mee. Bovendien is dat lastig met 1,5 meter afstand. ;-) Als ik chagrijnig word over wat ik niet mag door de maatregelen denk ik aan het gevoel wat ik zou krijgen als mijn moeder, oma of schoonouders zouden overlijden aan corona. Dan zijn deze ‘grote’ ongemakken echt zo belangrijk niet hoor. We leven nog steeds in luxe en met heel veel mogelijkheden.

  Beantwoorden
 6. Henk
  Henk zegt:

  Mooi omschreven👍🏻. Goed om het grotere geheel er wat vaker bij te betrekken. Er kan veel niet, kijk dan wat er wel kan en geef daar een positieve draai aan.

  Beantwoorden
 7. Melissa
  Melissa zegt:

  Daarom kijk ik weinig nieuws of kranten want daar zijn dan zoveel mensen weer negatief. Leuk is anders maar ik kijk alles per dag

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)