Hoe word ik een drama-queen?

drama queen

 

Ooit, het is al wel een tijd geleden, werd ik tijdens de pauze van een koor repetitie uitgemaakt voor nuchter kalf. Nee, je hoeft niet de mouwen op te stropen om de onverlaat op de neus te timmeren.
Het was meer dan complimenteus bedoeld.
De mede-zangeres in kwestie maakte zich ernstig zorgen.  Dochterlief had net haar rijbewijs en was nu alleen onderweg naar het ziekenhuis, om opa te bezoeken. Reuze lief natuurlijk maaaaaarrrr….

“Joh”, zei ik tegen haar “als ze dan toch een ongeluk krijgt, dan maar op het ziekenhuis terrein. Toch?” Dat relativeerde.  En leverde mij de geuzennaam: Nuchter Kalf op.

Ik ben ook wel nuchter. Ik probeer het in ieder geval zoveel mogelijk te blijven. Maar soms he, soms, dan zou ik willen dat ik een regelrechte, echte onversneden drama-koningin kon zijn.

Hoe heerlijk moet het zijn om ongeremd niet alleen je leed en ellende te spuien, maar die ook nog eens zonder enige gene flink te overdrijven?
Als iets je niet van nature gegeven is, dan kun je het leren. In onze samenleving, waar toch zo ongeveer alles maakbaar is, moet toch ergens een cursus: hoe word ik een drama queen zijn?

Gat in de markt?

Zo niet dan is dit een gat in de markt. Gelieve er niet in te springen. Dat ga ik namelijk zelf doen.
Ik zie de nodige lesmodules al voor me.

Les 1 Leren  OOOH NEEE HE, niet alweer IK! te roepen.
Les 2: Het verschil tussen schreeuwen en dramatische kreten
Oftewel hoe blijf ik de aandacht vasthouden…
Les 3 : God is in the details
Les 4 : Leer details in te zetten voor extra effect

Dat is voor beginners denk ik wel genoeg

De nuchtere kalveren onder ons hebben  enige toelichting nodig op les 4. Luister lieve mede-kalveren. Als je lekker drama wil creëren praat je nooit in algemeenheden.
Je zegt dus niet: Hij was zo zuinig. Je zegt hij was nog te krenterig om een kopje koffie op het station voor me te halen… Snap je?

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer zin ik in deze cursus krijg. Zijn er al potentiele kandidaten?

 

lees ook  Ze wil geen goede raad

like Like
30 antwoorden
 1. Eke
  Eke zegt:

  Whahahaha, heerlijk! Ik kan een drama queen zijn, maar ben tegelijkertijd ook weer een nuchter kalf. Moet me altijd inhouden als mensen janken en zeiken om niks. Al doe ik dat soms zelf ook wel eens, haha.

  Beantwoorden
 2. Susan
  Susan zegt:

  Ik ben een dramaqueen pur sang als ik dat zo lees, haha! Al kan ik ook wel nuchter zijn. Ik vind het soms gewoon leuk om overdreven te doen. Alleen bij mensen die me kennen dan.

  Beantwoorden
 3. marjolein westerbaan
  marjolein westerbaan zegt:

  Haha heelrijk omschreven weer, ik ben een mixte van beiden. O zij tijd is een tikkeltje drama heerlijk, maar de boeren nuchterheid komt ook vaak de hoek weer omkijken :-D

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)