Ze wil geen goede raad

goede raad

Als we eerlijk zijn, zijn we allemaal heel goed in het geven van goede raad.
Het vliegt ons zo de mond uit. Goede raad geven: er is niet moeilijk en zo gebeurd. Maar de vraag is, wat gebeurt er met al die raad? Kijk eens naar de onderstaande voorbeelden…

Goede raad en bij niet eten

Ik krijg het er niet in, zucht de jonge moeder wanhopig. Haar lieve schattige prul van net jaar oud heeft besloten dat ze alleen nog maar brood eet. Droog brood. En verder niks. Geen banaantje, of misschien een Danone-tje? Ook niet. Gewoon droog brood zonder smeerworst. Geen macaroni.  Oke, een ijsje, dat gaat er ook wel in. “En verder”, zucht de moeder, krijg ik er niks in.

Alle goede raad en geloof me –  mede-moeders hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
De jonge moeder wil geen raad. Ze wil een kind dat eet. Veel eet en met smaak. En bijvoorkeur gezond.

 Advies over Huiswerk

“Ik krijg het er niet in”, zucht de jonge docent wanhopig. De klassen 1 a, 1 b en 2 h en 4 c hebben allemaal besloten  dat  huiswerk maken voor de domme is. Knapperd, die hun nog aan het vergelijkingen oplossen krijgt.  Als er heel erg gezeurd wordt, willen ze – als toppunt van mee werkzaamheid – nog wel de antwoorden uit het antwoorden boekje in hun schrift schrijven.
“Ik krijg het er niet in”, zucht de jonge docent “dat ze moeten oefenen!”

Alle goede raad en geloof me – mede docenten hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
De jonge docent wil geen raad. Hij wil dat zijn leerlingen genieten van de schoonheid van wiskunde, zoals zij dat ook ooit deed. Ze is niet voor niks wiskunde gaan studeren…

 Goede raad over meer bewegen

“Ik krijg het er niet in”, zucht ik tegen mijn vriendin. “Ik moet iedere dag van mezelf een wandeling van minsten een half uur  maken. Dat deed ik jaren, tot de hond niet meer zo ver kon lopen.
En mijn wandelingen korter en  korter werden. Tot de hond er uiteindelijk mee stopte….en ik dus ook.
Maar mijn conditie gaat achteruit en  ik word te dik. Beweging is goed voor me. Heel goed en daar ben ik me van bewust…”

Alle goede raad – en geloof me al mijn vriendinnen hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
Ze wil geen raad. Gewoon weer  de conditie ( en het uiterlijk) van 25 jaar geleden…Ze krijg het er niet in, dat tijd niet onomkeerbaar is….

tja, goede raad, hij is heus niet duur, maar soms helaas wel zinloos..

lees ook : hoe word ik een drama queen

like Like
19 antwoorden
 1. Heleen Schrijvershof
  Heleen Schrijvershof zegt:

  Heel herkenbaar haha. Ik ga meestal al met mijn ogen rollen als mensen tips beginnen te geven. Al moet ik toegeven dat ze soms wel een goed punt hebben. Maar ik hou er nog steeds niet van haha

  Beantwoorden
 2. Kimberley
  Kimberley zegt:

  Wie zit er wel op ongevraagd advies te wachten. Als ik advies wil dan vraag ik dat aan de mensen die al verder dan mij zijn op dat gebied en bij wie het goed voelt.

  Beantwoorden
 3. Adine @ LekkerLevenMetminder.nl
  Adine @ LekkerLevenMetminder.nl zegt:

  Mooi! En inderdaad; als ik heel eerlijk ben, dan wil ik regelmatig géén goede raad, maar gewoon even klagen over iets waarvan ik zelf wel weet hoe het eigenlijk zou moeten. Of de tijd gewoon wat jaartjes terugdraaien…

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Wat een mooie post Felice! Maar volgens mij is je conditie van 25 jaar best haalbaar. Heb je al een stappenteller? Dat kan helpen om te gaan wandelen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)