fbpx
Vrouw en geluk

Ze wil geen goede raad

goede raad
Felice
Geschreven door Felice

Eten

Ik krijg het er niet in, zucht de jonge moeder wanhopig. Haar lieve schattige prul van net jaar oud heeft besloten dat ze alleen nog maar brood eet. Droog brood. En verder niks. Geen banaantje, Danone-tje? Ook niet. Gewoon droog brood zonder smeerworst. Geen macaroni.  Oke, een ijsje, dat gaat er ook wel in. “En verder”, zucht de moeder, krijg ik er niks in.

Alle goede raad en geloof me –  mede-moeders hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
De jonge moeder wil geen raad. Ze wil een kind dat eet. Veel eet en met smaak.

Huiswerk

“Ik krijg het er niet in”, zucht de jonge docent wanhopig. De klassen 1 a, 1 b en 2 h en 4 c hebben allemaal besloten  dat  huiswerk maken voor de domme is. Knapperd, die hun nog aan het vergelijkingen oplossen krijgt.  Als er heel erg gezeurd wordt, willen ze – als toppunt van mee werkzaamheid – nog wel de antwoorden uit het antwoorden boekje in hun schrift schrijven.
“Ik krijg het er niet in”, zucht de jonge docent “dat ze moeten oefenen!”

Alle goede raad en geloof me – mede docenten hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
De jonge docent wil geen raad. Hij wil dat zijn leerlingen genieten van de schoonheid van wiskunde.

Bewegen

“Ik krijg het er niet in”, zucht ik tegen mijn vriendin. Ik moet iedere dag van mezelf een wandeling van minsten een half uur  maken. Dat deed ik jaren, tot de hond niet meer zo ver kon lopen.
Maar mijn conditie gaat achteruit en  ik word te dik. Beweging is goed voor me.

Alle goede raad – en geloof me al mijn vriendinnen hebben veel goede raad – is aan dovemans oren.
Ik wil geen raad. Gewoon weer  de conditie ( en het uiterlijk) van 25 jaar geleden…

Ik krijg het er niet in, dat tijd niet onomkeerbaar is….

lees ook : hoe word ik 

Like

Over de auteur

Felice

Felice

19 reacties

Geef een reactie