Het zusje van Dagobert Duck en de automatische thermosstaat

thermosstaat

Het zusje van Donald Duck houdt van zuinig en dus bezuinigde ze op haar thermosstaat

De thermosstaat van onze verwarming ging stuk. Gewoon helemaal kapot, geen right to repair hielp, onherstelbaar niet meer te maken.

Dat zei ook de vriendelijke mijnheer, die altijd onze verwarming fikst. Dat is trouwens regel een als je wil besparen. Zoek een vriendelijke mijnheer die niet direct roept: “ik weet wat u wil, u wil een nieuwe…..vulmaarin. Dat heeft u altijd gewild !” Je hebt een mijnheer nodig die er eer in stelt alles te laten werken. Nou M. is zo´n mijnheer. En hij zei: een nieuwe thermosstaat.

En zo gingen wij op zoek. We hadden er zo een die je instelt op als het kouder is dan…moet je verwarmen tot… En na 10 uur ’s avonds en voor 7 uur ’s morgens doe je niks.
Wij dachten dat we dat superzuinig hadden geregeld, immers de verwarming sprong pas aan als het koud was. Dus gingen we op zoek naar eenzelfde thermosstaat.

Overal je thermosstaat regelen..

Nergens te krijgen. Alleen nog maar supersonische modellen die je zelfs op afstand kan regelen. Dus als je in de auto zit van Groningen op weg naar Alphen, zet je in de auto de verwarming thuis vast even aan. Klinkt geweldig, maar wij lustten het niet.
Ik geef het eerlijk toe, maar manlief en ik werden even complotdenkers. Ineens zagen wij mannetjes die ergens in een ver land, zich met onze thermosstaat gingen bemoeien.

Iets in ons fluisterde dat dat vanuit Rusland ging gebeuren. De geest gaf ons zelfs een naam door, die begon met een P. Verder ging de geest niet, dus of het nu Pavel, Pjoter, Pascha of Poetin was, dat kwamen we niet te weten…

We namen het zekere voor het onzekere. We namen een heel ouderwetse thermosstaat. Een met 2 knoppen. Eentje voor aan/uit. En eentje om de gewenste temperatuur in te stellen. En komt het mooie. We besparen daar heel veel gas mee. Het is nog zuiniger dan we dachten. Soms staat hij wel een hele dag uit. Dan zijn we er zelf niet. Of dan vinden we het helemaal niet koud. Er zijn dagen dat we pas tegen een uur of twaalf zeggen: Gut de verwarming staat nog laag…

Ze denkt zelf

Kortom: het zusje van Donald Duck laat niet langer de thermosstaat voor haar denken. Ze denkt zelf.
En dat scheelt gas. In deze barre tijden een goed gevoel

lees ook The right to repair of lees: het is er gewoon niethttps://www.vrouwenpower.nl/het-is-er-gewoon-niet/


wil je meer lezen over besparen ? Sparkle inside.nl, een hele leuke site, heeft een goed artikel over besparen op je vaste lasten

like Like
9 antwoorden
 1. Kiki Hasselton
  Kiki Hasselton zegt:

  Oe, wat fijn dat je zo bespaard! Ik moet nog zien hoe dat in ons nieuwe huisje gaat lopen, anders ga ik ook zeker kijken naar een thermostaat

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Wij hebben een huurwoning zonder slimme thermostaat. Ik denk dus ook zelf maar de kosten vorig jaar vielen me enorm tegen en dat was dan nog vóór de stijging. De woning is gewoon erg slecht geïsoleerd. Ik houd mijn hart dan ook vast voor aankomende winter.

  Beantwoorden
 3. Lindaschrijftop
  Lindaschrijftop zegt:

  Die van ons staa automatisch ingesteld, maar ik werk ook elke dag thuis. Ons huis is goed geïsoleerd dus hier hebben wij de verwarming nog niet aan staan.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)