Het wordt niet leuker wanneer het langer duurt. 

feest

Hoelang kan een feest eigenlijk duren en wordt het leuker naarmate het langer duurt?

Twee weken terug stond ik met een paar moeders te praten. Dolblij waren ze dat de Sint periode voorbij was. “Het was ook wel vroeg”, zie een van hen. “Hij was er al op 12 november”. 

Waarom moet het Sinterklaas feest zo lang duren?

Dat is inderdaad vroeg, toen ik kind was, viel de aankomst van de Sint altijd rond mijn moeders verjaardag: 18 november. Dat is dus een hele week minder Sinterklaas! 
Waarom zouden we een week extra sinterklaas feest nodig hebben, vroeg ik mij af. Zodat de speelgoedwinkels meer verkopen? Ach die moeders kopen toch wel. Zodat je meer pepernoten af kan zetten? Ach die liggen toch als vlak na Pasen in de winkels. 
Ik brak mijn hoofd erover, maar kon geen reden vinden waarom Sinterklaas langer moet duren… 

Gezellig, de kerstboom

En de Sint heeft zijn kont nog niet gekeerd, of de kerstboom wordt het huis in gesleept. Gezellig!!  
En daar staat hij dan, tot ruim na oud en nieuw…. Als je een beetje je best doet, heb je een maand lang een kerstboom in huis. Gezellig! 
Ik heb er mijn hoofd over gebroken, maar snappen dat het feest zo lang kan duren, lukt het nog steeds niet. 

Kerst all year round

 Wanneer jij een overdaad aan sneeuwmannen, rendieren, klokken en toeters en bellen gezellig vindt, dan hang je die toch gewoon het hele jaar in je huis? Daarvoor ben je toch niet van de kerstdagen afhankelijk? 
Als jij blij wordt van die extra schemerlamp in de kamer, dan hoef je je toch niet tot de kerstboom te beperken, dan koop je er toch gewoon eentje bij?  Alle dagen feest, wat houdt je tegen?

Voor mij horen kerst en kerstmis bij elkaar: ik zet op 24 december een boom in mijn huis en op 1 januari (oké 2 januari, als ik een luie dag heb) gaat hij mijn huis weer uit. 
Een feest van een week, dat ik met veel plezier uitbundig vier. En dan gaan we weer over tot de orde van de dag. 

In mijn ogen wordt een feest niet leuker, als het langer wordt…. 

lees ook eens: gedachten over de kerstboom

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)