Gedachtes over de kerstboom

kerstboom

Oke, ik heb geprobeerd het te vermijden, tenslotte heb ik mijn andere site er al mee volgeschreven…
Ik dacht :”het is tenslotte niet wettelijk verplicht, ik doe het gewoon niet…” , maar het is sterker dan ik ben…De Kerstboom.

Dus laat ik mezelf eens fijn gaan, in een heerlijk kerstboomblog over kerstbomen en kerstsfeer

Ik hou van kerstbomen!

Al van af de tijd dat ik een piepklein Felic-je was, ben ik dol op kerstbomen. Ik heb het van geen vreemde, mijn moeder vond het ook geweldig. Ze nam geen genoegen met een boom die niet tot aan het plafond kwam. En ik mocht helpen versieren. Als ik tenminste voorzichtig was: heeeel voorzichtig. Geloof me, lieve lezers, ik heb nooit wat gebroken. De boom was wit-zilver want dat was mooi en nooit met engelenhaar. Engelenhaar was ordinair ( sorry, ik citeer slechts )

Een arme student heeft geen kerstboom.

Toen ik ging studeren en op kamers ging wonen, had ik nooit een kerstboom. Het kwam niet in mijn hoofd op. Gek maar waar. Tot dat ik zag dat mijn jongere zusje het wel deed!  Een kleine kerstboom Met blauwe kerstversiering nog wel. Te mooi. De slimme lezeres snapt het: arme student of niet: ik had het jaar daarop een kerstboom…

Kinderen en de kerstboom.

Ik heb het vast niet goed gedaan als opvoeder, want mijn kinderen vonden het dus helemaal geen eer, om te mogen helpen de kerstboom te versieren.. Ze hielpen me grootmoedig en ze leverden gratis bakken commentaar.
Want ieder jaar heb ik wel een ander thema: zilver met wit, wit met rood, alleen maar engeltjes, een gouden kerstboom… Als je denkt dat ik bakken met geld uitgeef, dan vergis je je. Ik ben een prima koopjes jager. En  ben je wel eens in een kringloopwinkel geweest, in de maand december? Daar liggen de ballen en de slingers en weetikveelwat keurig op kleur gesorteerd in bakken..

Uit budgettaire overwegingen heb ik nooit een kerstboom tot het plafond. Maar ik heb ook nooit een kerstboom met engelenhaar, want dat is…

Lees ook van Irene : de kerstman

of: Geluksmomentje 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)