En toen was er zon.

regen

een blog over …regen

Het miezer regende al de hele dag. Druilerig, grauw. Geen felle regenbui die genadeloos naar beneden kwam, die plassen vormde met bellen er in. Geen onweersbui, waar de regen door bliksem en donder begeleidt werd. En al helemaal geen lieflijk zacht voorjaarsbuitje, dat de weiden groen kleurde.

Saai en miezerig en – wat erger was – niet te stoppen. Het leek wel zo’n oma op een verjaardagsfeestje, die voor de honderdduizendste keer vertelde hoe ze vroeger toe ze klein was, altijd een slagroomtaart van de Hema kreeg op haar verjaar verjaardag. En hoe lekker die wel niet was.
Zo’n verhaal dat iedereen zo vaak gehoord had, dat niemand meer luisterde.

regen en nog meer regen

Saai en miezerig, alsof de naald was blijven steken in de groef van de langspeelplaat en eindeloos Andre Hazes herhaalde. Eigenlijk jammer, dat we geen LP’s meer hebben, dacht ze, terwijl ze haar capuchon op trok.
Natuurlijk is het heerlijk dat met een druk op de knop en soms een heel klein beetje zoeken elk muziekstuk dat je maar kan bedenken tot je beschikking staat. Van Beertje Pippeloentje tot Bella Bartok. U vraagt, wij draaien. Nooit meer een grijsgedraaide LP.
25 jaar geleden had ik er een moord voor gedaan, dacht ze. Nu mis ik de opwinding van het gaan kopen, het thuiskomen, het voorzichtig op de draaitafel leggen. En dan …..zitten en luisteren. Vol overgave luisteren.

“De wereld lijkt mooier”, dacht ze “maar hij is minder” Minder vol verrassingen, voorgeprogrammeerd. Grijs en grauw. Ze stopte haar handen in haar zakken als om haar gedachten te onderstrepen.

Maar wat was dat? Een kriebeltje zonlicht? Een heel kleine flinter blauw in al dat grauw en grijs in al die miezer regen?
Het zonlicht werd sterker, de lucht brak open zoals dat op een zomerdag kan gebeuren.
Zon en regen. “Een regenboog !”dacht ze en keek omhoog. En ja hoor, eerst wat voorzichtig maar aldoor sterker kleurde de regenboog de hemel.

“Heerlijk!”, dacht ze, en zocht op spotyfy haar lijst favoriete nummers.

lees ook eens : kan jij nou nooit eens

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)